Primarul municipiului Brăila, arestat

Data publicării:
primar braila aresta

După ce au văzut probele anchetatorilor, judecătorii au decis să îi trimită în arest preventiv pe cei doi.

Sunt oameni inteligenţi care înţeleg ce se întamplă şi cred să surmontează pe cât posibil cee ce păţesc. E de rău, dar asta e viaţa”, spune Ion Paul Vasilache, avocatul lui Aurel Simionescu.

Cei doi sunt acuzaţi că au prejudiciat Primăriei Brăila cu 40 milioane de lei, mai bine de jumătate din sumă fiind fonduri europene. Banii ar fi trebuit folosiţi pentru modernizarea Bulevardului Dorobanţi. Şeful administrației locale ar fi direcționat abuziv echivalentul primei tranșe din banii europeni către alte proiecte, iar sumele primite pentru repararea străzii au ajuns către învățământ și locuințe sociale se arată în comunicatul DNA.

În plus, contractele au fost date cu dedicaţie. Lucrările de reabilitare a bulevardului a început în luna martie a anului 2011 si trebuiau să se termine în doi ani. Cu toate că întregul proces de reabilitare nu a fost terminat nici până acum, primarul a decis anul trecut să redeschidă strada.

„Deși în proiect era inclusă și consolidarea canalului colector de sub bulevard, această etapă a fost amânată până în ziua de astăzi. Primăria Brăila a dispus recent reînceperea lucrărilor, numai că de această dată, cheltuielile vor fi suportate din bani publici”, relatează Ana-Maria Dobre, reporter Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri