Prin gropi, către autostradă

Data publicării:
gropi drum autostrada timis

Acesta este singurul drum de acces pe care îl au la dispoziţie şoferii care doresc să ajungă pe autostradă, spre Arad şi apoi mai departe spre vestul Europei. Traseul lor este însă îngreunat de gropile adânci formate la trecerea peste calea ferată”, transmite corespondentul Digi24.

Şoferii, mai ales cei de TIR, sunt nevoiţi să reducă foarte mult viteza în apropierea liniei de cale ferată, ca să nu se răstoarne cu tot cu încărcătură. Iar coloanele care se formează ajung la sute de metri.

Deşi administratorul drumului este Consiliul Judeţean Timiş, perimetrul de 20 de metri de lângă şine intră în zona siguranţei feroviare. Prin urmare, responsabilitatea reparaţiilor aparţine CFR Infrastructură, spun reprezentanţii administraţiei judeţene.

Noi putem şi intenţionăm să cerem acordul CFR-ului, pentru că fără acordul lor nu se poate... Iar în momentul în care obţinem acest acord, să reparăm gropile din zona care este foarte apropiată de linia ferată”, spune Jana Lavritz, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean Timiş.

De cealaltă parte, reprezentanţii CFR Infrastructură transmit că autorităţile judeţene trebuie să facă reparaţiile.

La trecerea la nivel din Giarmata sunt pe partea rutieră, nu pe trecerea la nivel. Vă anunţăm totodată că vom colabora cu reprezentanţii companiei locale de drumuri pentru remedierea acestei probleme”, scrie într-un comunicat al CFR Infrastructură.

Pe de altă parte, întreg drumul de la Timişoara până la autostrada care ajunge la Arad va fi reabilitat şi lărgit la patru benzi, promit reprezentanţii consiliului judeţean. Proiectul, în valoare de 10 milioane de euro, ar urma să fi pus în aplicare anul acesta, dar, deocamdată, autorităţile nu au găsit sursa de finanţare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri