Principesa Margareta împlinește 66 de ani. Președintele Iohannis a participat la dineul regal

Data publicării:
11080878 804989642921622 6442631521460175287 n

Împreună cu soția mea am participat aseară la dineul oficial oferit de Casa Regală la Castelul Peleș, cu ocazia zilei de...

Posted by Klaus Iohannis on Thursday, March 26, 2015

Actualizare 9.00. Președintele Klaus Iohannis a postat pe pagina de Facebook o fotografie în care apare alături de soția sa, Carmen, Principesa Margareta și Principele Radu de România.

Klaus Iohannis este primul preşedinte în funcţie al României invitat la dineul prilejuit de aniversarea Principesei Margareta. Alături de şeful statului şi de soţia sa, unul dintre invitaţi a fost preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

Meniul a fost ales special de Principesa Margareta. „Am pregătit pentru început un mousse de somon cu avocado. Felul principal avem un mușchi de vită cu sos de muștar (...) și avem un tort aniversar cu fructe proaspete”, a declarat bucătăreasa Alteței Regale.

Aşa cum este obiceiul, înaintea dineului a avut loc o ceremonie de decorare a mai multor personalitaţi şi instituţii marcante din România.

Emil Hurezeanu: „Sunt încă de la începuturile activității mele jurnalistice un apropiat al simbolului care a fost în timpul exilului și care s-a transformat într-o realitate nemijlocită după 1989, Majestatea Sa, Regele Mihai (...) Voi păstra şi păstrez orele, minutele, discuţiile lungi în momente interesante, uneori critice, înainte de 1989, după 1989, cu Majestatea Sa, cu prinţesa moştenitoare şi cu alţi membri ai familiei regale”.

Pianista Alexandra Dariescu: „Înseamnă atât de mult, nu pot descrie. E o recunoaştere a muncii pe care am depus-o, o recunoaştere a spiritului românesc, a şcolii muzicale româneşti şi a devotamentului pe care îl avem spre muzică clasică”.

Printre cei decoraţi de Casa Regală s-au aflat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, actorul Ion Caramitru, Teatrul Naţional din Cluj-Napoca şi Teatrul Naţional din Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri