Piaţa de vechituri din cartierul de lux „Europa”. Comerciant: „Oamenii trăieşte prin obiectele astea care le vinde şi ei să trăiască!”

Data publicării:
printbis-1

Stau într-un cartier rezidenţial, dar la poarta lor e bâlci la fiecare sfârşit de săptămână. Locuitorii unui cartier de lux din Oradea aflat în apropierea bazarului cer închiderea acestuia pentru că, spun ei, în fiecare duminică trebuie să plece de acasă ca să scape de calvar. Mii de oameni vin în piaţa de vechituri şi blochează străzile cochetului cartier.


Piaţa de vechituri din Oradea este locul în care, la fiecare sfârşit de săptămână, mii de oameni vin să vândă sau să cumpere obiecte de ocazie. Bucuria comercianţilor este însă coşmarul rezidenţilor cartierului Europa, unul dintre cele mai noi şi cochete din oraş.

Duminică de duminică ne trezim cu maşini parcate peste tot. La un moment se blochează strada. Doamne fereşte să aibă cineva nevoie de ajutor, de o ambulanţă, pentru că nu se poate intra în cartier, se plânge Liliana Moşincat, rezidentă a cartierului.

Creează în primul rând dezordine, gălăgie... Foarte mulţi oameni, de o factură joasă, folosesc şi gardurile din apropiere... cred că vă daţi seama pentru ce! Se aruncă hârtii, pungi cu gunoi... / În fiecare zi de târg strada noastră este WC-ul lor! Cum coboară din maşini, se duc şi-şi fac nevoile!”, confirmă şi alţi locatari.

Pe lângă mizeria lăsată în urmă, locuitorii se plâng şi de poluarea fonică, ce are ca primă sursă casetofoanele comercianţilor de casete audio. De la ora 6 dimineaţa trăim în manele cu geamurile deschise. Se trântesc uşi, se ascultă muzică...”, spune un alt rezident din Europa.

Ca să îi împace parţial pe locatari, Primăria Oradea a apelat la o firmă care ridică maşinile parcate neregulamentar. Cât priveşte închiderea bazarului, vânzătorii se împotrivesc categoric. Aici vine omu' şi-şi caută ce are nevoie şi trăieşte din asta! Dacă noi închidem, oamenii ăştia unde mai merg? / Oamenii trăieşte prin obiectele astea care le vinde şi ei să trăiască... că nu are cu ce trăi oamenii!”, argumentează comercianţii de duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri