Prințul Charles: Știți că iubesc România

Data publicării:
printul charles crop

La Viscri, Prințul Charles a discutat despre fundația sa cu Sanda Nicola, jurnalist Digi24.

Prințul Charles: Sunt foarte bucuros pentru că după toţi aceşti ani m-am gândit că ar fi bine să am propria mea fundaţie aici. Aşadar, o vom lansa astăzi, aici în Viscri şi sper să putem folosi această locaţie pentru educarea şi dezvoltarea celor de aici şi astfel să ajutăm la crearea de locuri de muncă.

Sanda Nicola: Este pentru prima oară când finanţaţi o fundaţie în afara Marii Britanii, în afara Commonwealth-ului. De ce aici, de ce ne iubiţi atât de mult?

Prințul Charles: Pentru că iubesc România! Şi cred că aţi uitat că am o stră-străbunică din Transilvania, deci am toate motivele să fac asta aici.

Proprietatea din Viscri urmează să fie restaurată şi transformată în Centrul de Pregătire al Prinţului de Wales în Transilvania.

Centrul va avea o sală de conferinţe unde vor putea fi găzduite până la 70 de persoane, o cafenea şi posibilităţi de cazare ce vor veni în sprijinul comunităţilor locale şi a miilor de vizitatori ce ajung în satul Viscri în fiecare an. Fundaţia Prinţul de Wales este o organizaţie caritabilă cu scop educativ, care sprijină păstrarea patrimoniului arhitectural, agricultura şi dezvoltarea durabilă, fiind guvernată de un Consiliu Director ai cărui membri au fost numiţi de Prinţul de Wales.

În prezent, membrii Consiliului sunt William Nye, Andrew Wright, Paula Wilson şi Contele Kalnoky, iar director executiv este Aura Woodward, născută în România.

Fundaţia Prinţul de Wales va oferi la început cursuri de restaurare atât pentru comunităţile locale, cât şi pentru studenţi şi ucenici din străinătate.

Este primul pas în angajamentul de a sprijini România în redescoperirea unor meserii în bună parte pierdute în zona rurală. Alte cursuri şi programe vor fi lansate ulterior în funcţie de nevoile comunităţilor rurale. Fundaţia va sprijini şi programe caritabile personale ale Prinţului de Wales şi ale altor organizaţii caritabile, ajutând astfel comunităţi nu doar din zona Transilvaniei, ci a întregii ţări”, spun, într-un comunicat, reprezentanţii Fundaţiei Prinţul de Wales România.

GALERIE FOTO - PRINŢUL CHARLES LA VISCRI

Printul Charles cu Sanda Nicola 5
Printul Charles cu Sanda Nicola 5


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri