Cinci mii de angajaţi de la Dacia au ieşit astăzi în stradă, exasperaţi că statul nu începe o dată lucrările la autostrada Sibiu - Piteşti. Francezii de la Renault insistă mereu că lipsa şoselei rapide le scade profitul, iar muncitorii simt tot mai mult că locurile lor de muncă depind de drumul promis demult.

Embed:

 

Timpul îi poate costa locul de muncă pe angajații de la Dacia, iar principala temere pe care o au, temere pe care au manifestat-o astăzi în protestul de la Mioveni, este autostrada Sibiu-Pitești.

Protestatarii au cerut statului să grăbească procedurile pentru construirea autostrăzii Sibiu-Pitești, o autostradă necesară producătorului român pentru a-și crește competitivitatea pe piața de mașini și implicit ar ușura exportul către Europa.

Sindicaliștii au mai cerut statului să încurajeze cumpărarea de mașini noi și să grăbească programul Rabla 2016. Printre cerințe au mai fost și construirea unui spital în Mioveni și ulurarea legislației muncii în ceea ce privește drepturile angajaților.

Potrivit celor mai recente informații privind autostrada Sibiu-Pitești, primite de la șeful CNADNR, până la finalul anului ar urma să fie terminat studiul de fezabilitate și ulterior să fie demarat proiectarea propriu zisă.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!