Proteste la Câmpeni față de proiectul Roșia Montană. Membrii comisiei parlamentare au fost vizați

Data publicării:
ehreh

Actualizare 21.05. Membrii Comisiei parlamentare Roşia Montană participă, miercuri seară, la o întâlnire la Câmpeni cu opozanţii proiectului, respectiv cu reprezentanţi ai unor ONG-uri, societăţi comerciale şi asociaţii profesionale, care li s-au plâns că afacerile lor vor intra în faliment dacă va porni proiectul.

Parlamentarii au fost împiedicaţi să iasă din localul în care se întâlneau cu opozanţii proiectului de la Roşia

Peste 1.000 de persoane s-au strâns la restaurantul din Câmpeni unde membrii Comisiei parlamentare au o întâlnire cu opozanţii proiectului de la Roşia Montană şi au blocat ieşirea parlamentarilor, strigând „Hoţii" şi „Uniţi, salvăm Munţii Apuseni", în zonă fiind mobilizaţi jandarmi. În momentul în care au încercat să iasă din restaurant, cei 13 parlamentari au fost împiedicaţi, ieşirea fiind blocată de alte o mie de persoane care se opun proiectului minier.

După ce parlamentarii au stat circa 15 minute în curtea restaurantului, jandarmii au reuşit să elibereze drumul, astfel că aceştia au putut pleca, protestatarii reuşind să lovească de câteva ori microbuzul în care se aflau aceştia.

Actualizare 20:15: Cei 13 parlamentari din comisia specială au încheiat discuțiile. Între timp, protestatarii continuă demonstrația în localitatea Câmpeni.


Aproximativ 1.000 de oameni din localitatea Câmpeni, județul Alba, s-au adunat în centrul localității. Aceștia protestează față de exploatarea cu cianuri de la Roșia Montană.

Oamenii au plecat într-un marș spre Arieșeni, locul în care se află cei 13 parlamentari din comisia specială, pe drumul național 75, prin urmare traficul în zonă este blocat.

13 dintre cei 21 de parlamentari din comisia specială sunt în aceste zile în vizită de lucru la Roșia Montană.

În această localitate nu au lipsit incidentele. Spiritele s-au încins după ce în zonă şi-a făcut apariţia Remus Cernea, adversar declarat al proiectului. Deputatul nu face parte din Comisia parlamentară specială care a venit, astăzi, în zonă, dar a ţinut să ia parte la discuţiile ce se desfăşurau la Căminul Cultural din Roşia Montană. Revoltaţi, minerii au huiduit şi l-au împins pe parlamentar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri