Protest în Parcul Izvor împotriva câinilor maidanezi. Oamenii au cerut demisia primarului Sorin Oprescu

Data publicării:
6021391-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Manifestanţii s-au strâns în Parcul Izvor din Bucureşti în jurul orei 18.00. Pentru mai bine de o oră, aceştia şi-au strigat nemulţumirea faţă de nepăsarea autorităţilor în ceea ce priveşte câinii fără stăpân.

Oamenii au cerut demisia primarului general, Sorin Oprescu, și au spus că există soluții pentru rezolvarea problemei câinilor maidanezi fără ca aceștia să fie omorâți.

Manifestanţii au adus la protest şi bannere prin care cereau demisia primarilor, dar şi fotografii cu băiatul de patru ani, sfâşiat de câini vagabonzi în Capitală. La protest au participat şi părinţii acestuia.

Protestatarii au criticat şi decizia primarului Sorin Oprescu de a organiza un referendum privind eutanasierea câinilor fără stăpân.

„Vrem explicații pentru absolut toți banii cheltuiți referitor la protecția animalelor. Nu cred că are vreo valoare la ora actuală referendumul. Se știe foarte clar că lumea nu îi vrea pe stradă”, a declarat un participant la manifestaţie.

„Am făcut şi sesizări, am trimis mail-uri, nu am primit niciun răspuns. Este posibil aşa ceva?! Cei care şi-au insuşit banii, care sunt abilitaţi să rezolve problema maidanezilor, să îi ridice de pe străzi. Nu noi trebuie să le dăm soluţii”, a spus un altul.

În Parcvul Izvor a fost prezent şi Anton Hadăr, preşedintele Alma Mater. „Mai nimeni nu cere eutanasierea, toată lumea zice să nu mai avem câini pe străzi. Câini fără stăpâni pe străzi, ăsta trebuie să fie dezideratul nostru. Nu ne putem propune să măcelărim toţi câinii”, a afirmat acesta.

Manifestanţii spun că vor reveni în Parcul Izvor sâmbătă după-amiază. Până atunci însă şi iubitorii animalelor fără stăpân vor organiza un miting în acelaşi parc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri