Protest la BNR. 50 de persoane au cerut demisia guvernatorului

Data publicării:
protest bnr

Protestez pentru că în 2008, când am luat creditul, am fost înșelați, ni s-a promis o monedă sigură, o monedă stabilă. Și, când colo, am ajuns să plătim de trei ori suma pe care am știut-o atunci”, a spus o protestatară.

În momentul în care el a dat girul ca să se dea un credit în orice monedă este responsabil”, este de părere un alt protestatar.

Oamenii se plâng că, deşi guvernatorul le-a recomandat să negocieze individual cu băncile, problemele lor nu s-au rezolvat.

Din ianuarie, de când ne-a spus să discutăm individual cu băncile contractele noastre, nu s-a întâmplat nicio negociere”, a spus una dintre protestatare.

În ceea ce priveşte clauzele abuzive, avocatul Gheorghe Piperea, care reprezintă mai multe grupuri de clienţi cu credite în franci, susţine că Banca Naţională ar fi putut scoate prevederile nelegale din contracte încă de acum mulţi ani.

„Îi reproșez că, în loc să vadă care e problema cu aceste credite, încă din 2010, și să indice într-un fel sau altul că are instrumentele administrative la dispoziție pe care le prevede legea, să indice băncilor să evacueze din contracte clauzele abuzive, nu a facut-o”, a spus Gheorghe Piperea, avocat.

Pentru a rezolva problema creditelor în franci, avocatul Gheorghe Piperea îi propune guvernatorului să susţină proiectul privind conversia creditelor în valută din Parlament, ce prevede diminuarea valorii creditului cu cel puţin 15%.

Au mai fost aici și, de fiecare dată, n-am respins dialogul. Dacă au cereri în clar, încercăm să dialogam cu dânșii, într-o manieră, desigur, ne dorim să fie cât mai civilizată. Și noi, făcând eforturi, să nu fim extrem de tehnici”, a spus Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

În prezent, peste 60.000 de persoane mai au credite în franci elveţieni.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri