Confruntări cu forţele de ordine la un protest azi la Suceava. Aproximativ 1.000 de oameni din industria lemnului au manifestat zgomotos pe străzile din Suceava, iar apoi s-au oprit în faţa Direcţiei Silvice pentru a-şi striga nemulţumirile. Nu s-au oprit aici. Ei au încercat să intre în curtea instituţiei, moment în care au început să se împingă cu jandarmii chemaţi să menţină ordinea.

Embed:

Nemulţumirile au apărut după ce Regia Naţională a Pădurilor a programat o nouă licitaţie pentru perioada 9-12 februarie, licitaţie cu aceleaşi condiţii pe care proprietarii de păduri şi producătorii de mobilă le-au contestat săptămâna trecută când au protestat în faţa Guvernului.

Protestatarii cer modificarea preţului lemnului, modul de valorificare al acestuia. De asemenea, cer ca licitaţiile să nu se mai facă cu oferte în plic, aşa cum se întâmplă acum, ci cu strigare.

Aceştia susţin că se practică preţuri excesive, iar cei care au nevoie de lemn îl cumpără la negru. Acest fapt a dus la înmulţirea furturilor de lemn.

În urma protestului de astăzi, au avut loc discuţii şi cu reprezentanţii Direcţiei Silvice Suceava, iar licitaţia de la Suceava a fost anulată.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!