Protest pe Drumul Naţional 1, unde zeci de oameni le-au cerut autorităţilor să refacă pasarela pietonală de la Tâncăbeşti. O basculantă a distrus-o într-un accident rutier, acum opt ani, iar de atunci, oamenii traversează printre maşini una dintre cele mai periculoase şosele din ţară. Refacerea pasarelei e responsabilitatea Companiei Naţionale de Drumuri.

Embed:

Aşa au încercat locuitorii din Snagov şi Periş să atragă atenţia autorităţilor. Aliniaţi în şir indian, au traversat trecerea de pietoni amenajată în locul pasarelei pietonale de la Tâncăbeşti, dărâmată în urma unui accident rutier, produs în 2008.

„Atunci şoferul unui camion care circula cu bena deschisă a agăţat-o. Pasarela a căzut peste o maşină care circula pe DN1”, relatează Bogdan Ocnaru reporter Digi24.

Două persoane care se aflau în autoturism au murit. Autorităţile au promis că pasarela va fi refăcută în cel mult câteva săptămâni.

Aşa că, la opt ani distanţă, oamenii traversează, pe o simplă trecere de pietoni, o şosea extrem de aglomerată, cu patru benzi de circulaţie.

Sunt foarte mulţi oameni care traversează zilnic această trecere.Copii, avem în Periş liceu, în Otopeni liceu”, spune un participant la protest.

„De când a fost dărâmată pasarela, foarte multe victime au murit pe această trecere de pietoni”, adaugă un bărbat.

Dovadă crucile ridicate pe marginea drumului, în apropierea zebrei. Pasarelele sunt o raritate pe Drumul Naţional 1, se plâng oameni care trăiesc în localităţile străbătute de această şosea. Aşa că, spun ei, îşi riscă viaţa de fiecare dată când traversează.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!