REPORTAJ. Două foste corporatiste şi-au deschis propria afacere cu produse bio

Data publicării:
24 2002tineretefaratbatranete-51291

Ioana şi Alma sunt foste corporatiste, actuale proprietare de magazine de cosmetice sută la sută naturale. Povestea lor de prietenie a început acum 10 ani, iar în afaceri au intrat tot împreună, în 2009. Deşi primul magazin a fost deschis în plină criză, totul a mers perfect. Iar în urmă cu trei luni l-au inaugurat şi pe al doilea.

Afacerea au început-o într-un moment în care, după 12 ani de muncă în domeniul resurselor umane, Alma a decis să pornească o afacere pe cont propriu, iar Ioana se pregătea să devină mamă, context în care îşi dorea mai mult timp pentru ea. Şi aşa amândouă au pornit la drum.

Pentru deschiderea magazinului s-au pregătit timp de un an, cu tot ce presupunea afacerea, respectiv găsirea unei locaţii, stabilirea produselor şi trainigul personal.

Acum trei ani piaţa produselor bio din România era încă la început. Astăzi sunt tot mai mulţi oameni care cumpără astfel de cosmetice.

Preţurile încep de la 15 lei şi ajung şi la 100 de lei pentru o cremă de corp sau chiar 200 în cazul unui parfum sută la sută natural.

Între timp, Ioana a adus pe lume şi al doilea copil. Ştie cât de importantă este îngrijirea celor mici, aşa că în magazine există şi o gamă specială pentru bebeluşi.

Dacă la început, pe rafturi se găseau doar produse din import, acum Alma şi Ioana promovează din ce în ce mai multe branduri româneşti.

Dincolo de pasiunea lor pentru cosmetice naturale, cele două fac şi miscare. Ioana aleargă şi merge la înot aproape în fiecare zi şi nu îi ţine departe de mişcare nici pe cei mici.

Deşi au doar unu, respectiv trei ani şi jumătate, anul acesta cei mici au făcut cunoştinţă prima oară cu schiurile.

Şi Alma este la fel de pasionată de mişcare. De altfel chiar livrează personal unele dintre comenzi şi nu oricum, ci... pe bicicletă.

„Anul acesta se împlinesc doi ani de când folosesc aproape exclusiv bicicleta ca mijloc de transport prin oraş şi merg practic de primăvara până toamna, oricând vremea o permite şi e uscat”, povesteşte Alma.

Ajutor de nădejde este Ariel Constantinof. Are 22 de ani, iar în urmă cu doi ani a înfiinţat prima firmă de curierat pe bicicletă din ţara noastră.

Echipa lui Ariel are aproape 20 de biciclişti. Preţul unei livrări este de 18 lei, iar în unele zile au şi 100 de livrări.

Poate cel mai important lucru legat de afacerea lui Ariel este legată de faptul că o parte din câştigurile firmei lui merg în diferite proiecte de mediu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri