ROȘIA MONTANĂ. D.Șova, R.Cazanciuc și G.Maior vor fi audiați în comisia specială din Parlament

Data publicării:
dan sova RESIZE-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Membrii comisiei speciale îi vor audia astăzi pe Dan Șova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură și investiții străine, Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, dar şi pe directorul SRI, George Maior.

Parlamentarii vor să afle informaţii despre bonitatea firmei care a primit licenţa de exploatare a aurului de la Roşia Montană, dar şi despre existenţa unei influenţe la nivelul unor decidenţi.

George Maior urmează să se prezinte în fața membrilor comisiei speciale de control a activității SRI, după ce omologul său de la șefia Serviciului de Informații Externe, Teodor Meleșcanu, a fost deja audiat săptămâna trecută.

Toţi şefii serviciilor secrete au primit invitaţii scrise de la parlamentarii din comisiile speciale, care vor să afle dacă există politicieni care au primit bani pentru a sprijini sau, dimpotrivă, pentru a discredita proiectul.

Primul audiat, şeful Serviciului de Informaţii Externe, a confirmat că în spatele demonstraţiilor pro sau contra nu stau întotdeauna principii ecologice sau economice.

La ieșirea de la audieri, Teodor Meleșcanu, directorul SIE, a declarat că a prezentat 50 de informări, printre care și unele care făceau referire la informații despre cetățeni străini care au avut interese în „activitatea de lobby” cu privire la proiect, fie pri, fie contra.

Ieri, mii de persoane au protestat în mai multe orașe din țară față de proiectul minier de la Roşia Montană. În capitală, manifestanții care au pornit din Titan au ajuns la Piața Universității. S-au strâns circa 6.000 de persoane, potrivit unor estimări neoficiale, dar frigul și ploaia i-au făcut pe cei mai mulți să plece acasă. Proteste au avut loc şi la Londra, la care au participat sute de români.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri