Radu Mazăre: Portul Constanţa nu mă mai interesează. Dacă vor să-l dea, bine, dacă nu vor, iarăşi bine

Data publicării:
radu mazare - mfax 1-1

Radu Mazăre / FOTO: MediafaxFoto

„Portul nu mă mai interesează, ajunge. Nu vezi că de un an de zile tot trag? Dacă vor să-l dea bine, cine o fi la guvern, dacă nu vrea, iarăşi bine. Am renunţat. Ce pot să fac mai mult de atât ? Sunt convins că un guvern înţelept o să aibă grijă de toate proiectele constănţenilor, fie că este guvernul PSD, fie că e Guvernul PNL, nu? Sunt convins că într-o formă sau alta cârmuitorii de la Bucureşti vor avea grijă de proiectele constănţenilor. Ce ar avea domnul Iohannis dacă schimbă puterea cu Cazinoul, de ce să nu ni-l repare?”, a spus Radu Mazăre, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă România va avea în continuare un Guvern PSD sau Executivul va fi format de PNL, primarul Constanţei a răspuns: “Nu ştiu ce guvern va fi. Nu sunt Mafalda, nu sunt oracol, chiar nu ştiu”.

De asemenea, R. Mazăre a mai precizat că nu ştie dacă PSD ar trebui să continue la guvernare sau să treacă în opoziţie.

Radu Mazăre a dorit de mai mult timp ca municipalitatea să aibă o treime din acţiunile de la Portul Constanţa. Până în toamna acestui an, Ministerul Transporturilor era acţionar majoritar la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, cu 60 la sută, iar Fondul Proprietatea şi Primăria Constanţa deţineau fiecare câte 20 la sută din capital.

La începutul lunii octombrie, Curtea Constituţională a decis că este neconstituţională trecerea la Consiliul Local Constanţa, iar cele 20 la sută din acţiuni au fost pierdute de autorităţile locale.

Radu Mazăre îşi dorea ca legea să fie modificată şi municipalitatea să reprimească măcar cele 20 la sută din acţiuni, dacă nu chiar 33 la sută, cum îşi propusese iniţial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri