Raed Arafat, pentru Digi24: Nu sunt fixat de scaun. Dacă mi se spune "pleacă", plec

Data publicării:
Raed Arafat Bucuresti Octav Ganea 003-2

Raed Arafat: „A fost o discuţie civilizată, un ton foarte pozitiv pot spune, s-au discutat mai multe aspecte despre raport şi răspunsul nostru la raport, urmând să fie reanalizate unele lucruri în etapa următoare de control care se face de Corpul de control. Dacă ar fi fost discuţii purtate înainte să fie dat publicului raportul guvernului, poate anumite aspecte s-ar fi putut lămuri mai clar.

Mă aştept la părinţii cărora li se înoculează că au fost neglijenţe, ne aşteptăm la astfel de reacţii. Vom aduce inclusiv experţi din afară care să explice o evaluare făcută mediatic şi realitatea terenului când se intervine şi ar putea să ne compare cu ce s-a întâmplat în alte ţări. Sunt oameni care au văzut şi au zis că intervenţia din România a fost corectă în condiţiile date.

În faţa unei instanţe, ăsta e calibrul de experţi pe care o să începem să-l aducem. A fost impropriu cu resuscitarea pe asfalt, să vedem ce spun alţii. Am pus poze explicite cum s-a lucrat la Paris şi Bruxelles”.

Dacă premierul decide că nu mai e necesar să lucrez aici, este decizia sa. Eu nu sunt fixat de scaun. Îmi fac treaba. Dacă se consideră că am greşit, mi se spune <pleacă> şi plec”, a adăugat Raed Arafat.

Prezenţi luni la Guvern la discuţii cu reprezentanţii Corpului de control al premierului, secretarul de stat Raed Arafat şi echipa DSU au dat explicaţii pentru neregulile semnalate de Corpul de control în cazul intervenţiei de la Colectiv.

Una dintre concluziile întâlnirii a fost aceea că vor fi aduse actualizări raportului Corpului de Control al Guvernului.

DSU consideră că afirmaţii din raport precum cele potrivit cărora intervenţia a fost ”sub medie”, că sistemul de urgenţă trebuie reformat radical sau că se fac ”improvizaţii” în intervenţii sunt neargumentate şi inacceptabile pentru un document de o asemenea importanţă, ridicând un semn de întrebare asupra profesionalismului autorilor raportului.

Citiţi şi:

Întâlnire pe tema raportului #Colectiv. Raed Arafat, la Guvern

Rudele victimelor şi supravieţuitorii tragediei de la Colectiv şi-au făcut asociaţie şi îi dau în judecată pe cei consideraţi vinovaţi

#Colectiv. Noaptea neagră fără Planul Alb

Raed Arafat răspunde acuzațiilor din Colectiv

#Colectiv | Raed Arafat, reacție pe Facebook după raportul Guvernului

Reacțiile medicilor la raportul tragediei din #Colectiv. De ce nu a fost activat Planul Alb

#COLECTIV| Corpul de Control: Din rapoartele DSP lipseau două decese, care iniţial figurau în statistica oferită de spital

#COLECTIV | Raport: Victimele au primit ajutor medical pe caldarâm sau pe paleţi de lemn. Raed Arafat a refuzat instalarea spitalului mobil









 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri