Două dintre victimele exploziei de la Chișinău vor fi operate în România

Data publicării:
avion ambulanta smurd transport pacienti

Actualizare 11:50 -Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arsuri a făcut declarații în legătura cu starea pacienților internați. Acesta a spus că cele două paciente în stare mai puțin gravă urmează să fie operate marți.

Cea de-a treia pacientă nu poate intra momentan în sala de operații pentru că se află în stare critică. Prognosticul rămâne rezervat în cazul celor trei paciente.  

Pacientele se află în continuare în stare foarte gravă. Ele sunt internate în cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă.

Una dintre tinere este în stare critică, intubată și ventilată mecanic. Are arsuri pe 42% din suprafața corpului, dar și arsuri la nivelul căilor respiratorii. Celelalte două femei au arsuri pe 30% din suprafața corupului și la nivelul căilor respiratorii și sunt intubate și ventilate mecanic.Medicii au precizat că, momentan, nu se impune intervenție chirurgicală.

Pacientele au fost transferate duminică cu aeronava militară. Ele au fost rănite în urma unei explozii petrecute sâmbătă la Chișinău.

CITIȚI ȘI:

Trei pacienți grav răniți în explozia de la Chișinău au fost aduși la București cu o aeronavă militară

FOTO VIDEO Incendiu într-o cafenea din Chişinău. 17 persoane au fost rănite

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri