Premierul Dacian Cioloş spune că nu are niciun conflict cu Raed Arafat şi că în acest moment nu este interesat să schimbe persoane din funcţii, ci de o îmbunătăţire a sistemului. Precizările şefului Executivului vin după ce, ieri, Raed Arafat a declarat că ia în calcul o eventuală demisie din poziţia de şef al Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, dacă premierul Dacian Cioloş îi va cere acest lucru. Tot ieri, Raed Arafat a fost la Guvern, unde a discutat timp de trei ore cu şeful Corpului de control al premierului despre raportul privind intervenţia la tragedia din clubul Colectiv.

Embed:

Nu mă gândesc la o demitere sau la o numire în acest context. Vreau să văd cum putem îmbunătăți sistemul, pentru că nu e vorba doar de un om, ci de un sistem, cum funcționează. Am cerut Corpului de control să aibă discuții de clarificare cu Ministerul de Interne și cu Ministerul Sănătății, să vedem ce elemente în plus avem față de concluziile Corpului de control. Probabil că săptămâna viitoare o să am o discuție cu toată lumea, ca să vedem ce măsuri de îmbunătățire a sistemului putem lua pentru perioada următoare”, a spus Dacian Cioloș.

Premierul a adăugat că nu este vorba de un conflict între el și Raed Arafat.

Multă lume are impresia că în Guvern trăim într-un conflict permanent, să dăm afară oameni, să-i numim pe alții. Nu mi se pare. Am avut mereu discuții civilizate cu Raed Arafat. Cei care au responsabilități în Guvern trebuie să-și concentreze atenția pe ce e de făcut în Guvern. Dezbaterile sunt foarte utile, dar deciziile se iau în instituții și instituțiile trebuie să-și asume responsabilitatea”, a spus Dacian Cioloș.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!