Raport: Doi consilieri ai lui Emil Boc, angajați ilegal la ROMATSA. Guvernul va sesiza Parchetul

Data publicării:
turn de control

Unul dintre cei angajați fără respectarea prevederilor legale, Marius Buzea, a fost şoferul lui Emil Boc la PDL. Cel de-al doilea, Darius Pintilie, a fost fotograf. Ambii au fost însă angajați la ROMATSA ca inspectori şi experţi în servicii de trafic aerian.

Informaţiile apar într-un raport al Corpului de Control al Guvernului, în urma căruia Executivul a decis să sesizeze Parchetul.

În raportul Corpului de control al Guvernului se precizează că salariile încasate de cei doi de la ROMATSA ar fi fost ilegale pentru că angajarea lor la această instituție a fost ilegală. Suma cheltuită cu salariile celor doi se ridică la 473.000 de lei.

Salarii prevăzute deşi niciunul dintre ei nu s-a prezentat la lucru vreme de un an şi două luni.

Neregulile descoperite nu se opresc aici. În condiţii suspecte au fost angajate la ROMATSA şi soţia şi fiica secretarului general din Ministerul Transporturilor, Tiberiu Bărbuleţiu.

Dana şi Monica Bărbuleţiu au fost angajate fără să participe la vreun concurs. Iar salariile au fost consistente. Soţia fostului secretarul general de la Transporturi a primit circa 300.000 de lei pe o perioadă de 18 luni cât a fost angajată, fără să treacă însă pe la serviciu.

Guvernul suspectează şi alte nereguli în activitatea companiei, aşa că inspectorii vor continua verificările. Între timp, Corpul de control va sesiza Parchetul pentru a stabili cine trebuie să răspundă pentru încălcarea legii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri