Retrocedări. Evaluarea despăgubirilor s-a stabilit pe baza anunţurilor de la mica publicitate

Data publicării:
casa cesianu-1

Curtea de Conturi a stabilit că Autoritatea pentru retrocedări a acordat compensații necuvenite de peste două milioane de lei unor persoane care și-ar fi pierdut proprietățile. Astfel, unele au fost despăgubite de două ori sau au primit bani pentru bunuri care nu le-au aparținut.

Mai mult, Autoritatea nu are nici acum criterii după care să stabilească ordinea în care îşi primesc banii proprietarii caselor naţionalizate. Iar în unele situaţii au trecut și cinci ani până când oamenii au fost despăgubiţi.

Raportul Curţii de Conturi vorbeşte şi de sumele câştigate din cumpărarea drepturilor litigioase. În cele mai multe cazuri, așa-zișii samsari au cumpărat drepturile de la moștenitori la prețuri derizorii în comparație cu valoarea proprietăților revendicate.

Au fost situații în care valorea imobilelor a fost de peste 100 de ori mai mare decât s-a plătit pentru drepturile litigioase. În total, au fost cumpărate drepturi litigioase pentru bunuri a căror valoare este de aproape 4 miliarde de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri