Mereu grăbiţi, parlamentarii sunt enervaţi de radarele poliţiei şi vor să modifice Codul Rutier. Adică şoferii să fie amendaţi pentru viteză excesivă doar dacă au fost avertizaţi că sunt într-o zonă monitorizată. Aleşilor li se par mari şi sancţiunile şi se gândesc să mai taie din ele.

Embed:

 

Marea supărare a prlamentarilor este că politiştii de la rutieră stau ascunşi când înregistrează viteza maşinilor. Un deputat social-democrat este supărat că în loc să prevină accidentele ca în Occident, poliţiştii vânează şoferii ca să facă norma la amenzi.

Ciprian Nica, deputat PSD: „ Io cu ochii mei am văzut cum stau ascunşi după camioane şi stau la pândă ca la drumul mare, haiducie să prindă oamenii. Întotdeauna se pune radarul şi pistolul numai pe drumurile drepte, unde poţi să iei un pic viteză mai mare sau când eşti în pantă, când laşi maşina să meargă singură şi oricum depăşeşte viteza.”

Nu numai radarele îi irită pe aleşi, dar şi amenzile mari.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: „Sunt prea mari faţă de salariile românilor. Nu poţi dacă salariul creşte la douăzeci de milioane de lei să dai zece milioane amendă, nu există niciunde în lumea asta aşa ceva”

Unii parlamentari încearcă să îşi tempereze colegii şi cred că ar fi greşit să schimbe amenzile şi radarele.

Gabriel Andronache, deputat PNL: „Viteza este o cauză clară care generează foarte multe accidente şi accidente soldate cu decesul celor implicaţi în astfel de situaţii tragice. ”

Amenzile de circulaţie pentru persoane fizice sunt cuprinse acum 210 şi 2.100 lei, dar vor creşte din mai când salariul minim ajunge la 1.250 lei.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!