Robert Cazanciuc, la Digi24: Pactul trebuie să funcţioneze, vom avea o nouă întâlnire tehnică

Data publicării:
robert cazanciuc investire presidency ro

Ministrul a făcut parte din echipa de tehnicieni care l-a reprezentat pe Victor Ponta la o primă întâlnire cu doi consilieri ai președintelui, în încercarea de a media o reconciliere în termenii pactului de coabitare. Robert Cazanciuc a spus că a plecat optimist de la reuniune.

El a mărturisit că fiecare dintre părți a venit cu propria evaluare, dar s-a pornit de la ideea că pactul de coabitare trebuie să funcționeze, pentru o bună funcționare a instituțiilor statului.

Urmează ca părțile să facă o analiză a evaluărilor prezentate și va exista cel puțin o nouă întâlnire la nivel tehnic, a spus Robert Cazanciuc. Între timp, rămâne oricând deschis un dialog direct între cei doi protagoniști ai pactului de coabitare, președintele și premierul, a menționat ministrul.

Întrebat despre atacurile dintre președinte și premier pe tema justiției, Robert Cazanciuc a minimalizat gravitatea acuzelor, spunând că trebuie luate ca „declarații în spațiul românesc”. El a amintit că justiția este temă de dezbatere publică de mai mulți ani.

„Cred că putem merge mai departe fără să ne cantonăm în jurul unor subiecte mici”, a declarat ministrul. El și-a exprimat încrederea că următoarea întâlnire între echipele de tehnicieni va aduce „lucururi mai concrete”.

Ministrul a mai spus că discuțiile au avut loc la o vilă de protocol a RA-APPS, după ce invitația la dialog a fost lansată inițial pentru Cotroceni, iar el a propus sediul Ministerului Justiției, astfel încât în final s-a ajuns la o formulă de compromis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri