România îşi serbează Ziua Naţională

Data publicării:
drapel romania agerpres 1 decembrie 2015

 

Foto Agerpres

Astfel, în Piaţa Constituţiei din Capitală, de la ora 11.00, va începe o paradă militară la care vor participa peste 2.600 de membri ai trupelor Ministerului Apărării şi Ministerului de Interne, dar şi detaşamente de militari din Statele Unite, Turcia, Polonia, Bulgaria şi Republica Moldova. Bucureştiul va fi survolat de elicoptere de luptă şi de avioanele Forţelor Aeriene.

Mândria de a reprezenta România oriunde datoria ne cheamă!Moment surprins de Dan Boban în Irak - Batalionul 812 Infanterie, în misiunea ANTICA BABILONIA.#România #mapn #ArmataRomâniei #NATO #Irak

Posted by Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro on 30 Noiembrie 2015

Parade similare vor avea loc şi la Alba Iulia, Constanţa, Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi sau Craiova.

De asemenea, din unele oraşe nu vor lipsi concertele sau deja tradiţionalele porţii de fasole cu cârnaţi împărţite gratuit de autorităţile locale.

Parade militare de 1 Decembrie:

Bucureşti - 11:00

Braşov - 10:00

Constanţa - 10:30

Craiova - 10:40

Iaşi - 11:30

Alba Iulia - 13:00

Cluj- Napoca - 13:00

La Alba Iulia are loc cea mai mare paradă de până acum

1200 de militari, 60 de vehicule şi 12 aparate de zbor vor participa la defilarea de astăzi. Pregătirea celor 7.000 de porţii de mâncare a început încă de ieri dimineaţă, iar în Piaţa Tricolorului a fost arborat drapelul României, pe acordurile fanfarei.

Alături de soldaţi vor defila şi 300 de copii în straie populare, din toată ţara.

Aproape 2.000 de oameni sunt aşteptaţi să aplaude defilările de la Alba Iulia. Şi să poftească apoi la ospăţ.

Pentru petrecerea de Ziua României, primăria Alba Iulia a pregătit 7.000 de porţii de friptură şi 1.000 de litri de vin.

Pe de altă parte, pompierii, jandarmii şi poliţiştii nu vor participa anul acesta la vreo paradă de 1 Decembrie în oraşele mici. Aşa că manifestarile din unele oraşe precum Paşcani sau Bârlad au fost anulate. Conducerea Ministerului de Interne le-a recomandat angajaţilor să vegheze, mai degrabă, la siguranţa localnicilor.

Primăria Iași a alocat 150.000 de lei pentru Ziua Națională a României

150.000 de lei este bugetul alocat de Primăria Iași pentru evenimentele de pe 1 Decembrie. Vor avea loc concerte și parade militare. De asemenea, angajatele municipalității vor pregăti 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, care vor fi împărțite, în jurul prânzului, celor care vor lua parte la ceremoniile organizate cu ocazia acestei zile. 

Meniul va fi completat cu ceai cald și vin fiert. Pentru masa tradițională oferită de 1 Decembrie, Primăria Iași va plăti 30.000 de lei.

Pe scena amplasată în Piața Unirii spectacolul va începe de la 9:30 cu muzică populară. Discursurile oficialităților vor începe la 10:00 și sunt programate să dureze o oră.

După defilarea militarilor de la Lupii Negri, concertul de muzică populară va continua în Piața Unirii.

De la ora 17:00 la palatul Roznovanu va avea loc o recepţie de gală, cu ocazia Zilei Naţionale a României, iar de la 18:00 şi până la ora 19:00 ieșenii vor putea urmări o paradă militară cu torțe.

Manifestările se vor încheia cu un concert în Piaţa Palatului Culturii, susţinut de artistul britanic James Arthur.


Cum sărbătoriţi în străinătate Ziua Naţională a României? Trimiteţi-ne fotografii sau filmuleţe pe digi24.ro, prin aplicaţia DigiVOX sau pe pagina noastră de Facebook! Pe cele mai frumoase le vom arăta şi pe Digi24 să vadă toată ţara cum sărbătoresc românii adevăraţi!


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri