Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a avut, joi, o întrevedere cu ambasadorul Franței, Francois Saint-Paul, ocazie cu care cei doi oficiali au discutat despre intensificarea schimbului de informații între structurile polițienești din cele două state, în actualul context de securitate existent la nivel european, informează Agerpres.

 

În cadrul întâlnirii, a fost evidențiată excelenta cooperare dintre cele două ministere de Interne, cu accent pe latura operativă, care a condus la înregistrarea de progrese semnificative în combaterea infracționalității, un exemplu în acest sens fiind misiunea celor 36 de polițiști români care își desfășoară în prezent activitatea în Franța.

Totodată, aceștia au evidențiat faptul că va fi continuată valorificarea relațiilor privilegiate dintre România și Republica Franceză, atât în plan bilateral, în lumina Parteneriatului strategic dintre cele două state, cât și la nivelul Uniunii Europene.

În prezent, 36 de polițiști români își desfășoară activitatea în Franța. Dintre aceștia, 20 sunt specializați în combaterea infracțiunilor judiciare și de crimă organizată. Misiunea se va încheia la sfârșitul lunii ianuarie. Alți 16 ofițeri de poliție români se află în alte misiuni sub coordonarea autorităților franceze până la sfârșitul lunii mai.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!