Românii din Newcastle s-au mobilizat în sprijinul familiilor răniților internați în oraș

Data publicării:
newcas

La Royal Victoria Infirmary din Newcaste sunt internaţi doi dintre răniţii din clubul Colectiv. Unul este însoţit de mamă şi celălalt - de soţie. Spre cele două femei s-a îndreptat atenţia românilor care trăiesc în Newcastle sau în apropiere.

Am primit telefoane de la absolut toată lumea care ştia telefonul meu. E-mailuri, pe Facebook am fost asaltată, toată lumea şi-a oferit ajutorul. S-au oferit fonduri, s-a oferit cazare gratuit. În fiecare seară sunt primite într-o familie.”, spune Mihaela Dickson, consul onorific al României.

„Fiecare dintre noi, la locul de muncă, eu la Universitate organizez strângeri de fonduri, prin oraş, vom vedea ce putem să facem. Noi vrem să îi ajutăm şi în perioada de după. În timpul recuperării şi după, până se vor pune pe picioare.”, a transmis Horațiu Lupea, student român din Newcastle.

Și Marian Chiricuță, tot din Newcastle își oferă ajutorul. „Eu voi încerca sa le ofer cazarea, alimentaţia, orice mai au nevoie, strictul necesar pentru trai. Bănuiesc că pentru banii strânşi va decide cineva în ce scop vor fi folosiţi.”

Românii din Marea Britanie care vor să se alăture demersului iniţiat de cei din Newcastle au posibilitatea să doneze bani şi prin intermediului unei campanii organizate pe site-ul JustGiving, sub numele Colectiv Newcastle.

În mai puțin de 24 de ore am depăşit suma care ne-am propus-o. Au donat deja de la Londra, români de la Londra. De Sfântul Nicolae vom organiza o petrecere cu strângere de fonduri. Iar toate fondurile vor fi donate familiilor. Noi toţi am venit aici căutând o viaţă mai bună. Dânşii au venit să caute, efectiv, viaţă.”, spune Dana Gergely, româncă din Newcastle.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri