Elicopterul SMURD prăbuşit | S-a încheiat ancheta la locul tragediei

Data publicării:
elicopter smurd

Comunicatul Parchetului General:

„Cercetarea la faţa locului a accidentului aviatic, începută la data de 3 iunie 2016, a fost finalizată la data de 5 iunie 2016, ora 17:00. La activitatea de cercetare la faţa locului, alături de autorităţile judiciare din Republica Moldova şi de echipa de anchetă din România, au participat reprezentanţi ai societăţii de asigurare la care era asigurată aeronava, precum şi experţi Eurocopter - Germania.

Epava elicopterului a fost ridicată de la faţa locului şi transportată la Chişinău într-un hangar aparţinând Departamentului pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, urmând a fi predată autorităţilor române împreună cu celelalte obiecte ridicate cu ocazia cercetărilor după finalizarea procedurii de preluare a cercetării de către autorităţile române.

De asemenea, în cauză s-a dispus efectuarea de către Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a unei expertize genetice judiciare cu privire la probele biologice ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului.”

Pe 2 iunie, un elicopter SMURD care efectua o a doua misiune în Republica moldova s-a prăbuşit în apropierea localităţii Haragîş. Toţi cei patru membri ai echipajului au murit: medicul Mihaela Dumea, asistentului medical Gabriel Sandu, comandorul Doru Gavril și copilotul Voicu Șocae.
Elicopterul era de tip EC 135 și a fost cumpărat în 2014, de Ministerul Sănătăţii, cu 5 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri