Emil Hurezeanu: „Nu prea știu ce înseamnă SRI. Avem o imagine distorsionată”

Data publicării:
Emil Hurezeanu poza foarte buna

Jurnalistul Emil Hurezeanu spune că este pentru prima oară, după Revoluția din 1989, când se pune la îndoială felul în care funcționează Serviciul Român de Informații. De asemenea, acesta este de părere că nu poate ști care este imaginea reală a SRI, referindu-se la analiza Comisiei de control SRI în comparație cu reprezentarea oferită de Elena Udrea instituției.

Domnul Coldea, obosit. Văd că discuțiile astea între Merkel și Putin au creat un standard: cam cinci ore durează discuțiile fără rezultate. În cazul domnului Coldea și al domnilor care l-au însoțit și care au avut grijă ca la venire să nu poată fi filmați din față. Am văzut câțiva falnici stejari din spate, unul și unul, toți generali. După care am zărit un domn Coldea grav, concentrat, emotiv, cu emoții conținute. Nu-și poate reproșa nimic. Afirmațiile care s-au făcut la adresa sa sunt denigratoare. Noi nu putem trage prea multe concluzii, pentru că sincer să fiu mai de la SRI mi se păreau membrii comisiei. Și înainte și după”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu, care a precizat totuși că nu poate spune ce înseamnă SRI la ora actuală. 

„Dar nu prea știu ce înseamnă SRI... Avem o imagine a SRI-ului mai aproape de cea pe care ne-o descrie acum doamna Udrea? Avem o imagine mai aproape de cea pe care ne-ar putea-o descrie șeful CIA? Avem experiența proprie a felului în care funcționează aceste instituții. Misterul învăluit într-o enigmă își păstrează puterea de excitație și puterea de înșelare. Avem o imagine distorsionată pentru că e pentru prima oară după 25 de ani când felul în care funcționează această instituție, prin intermediul șefului ei profesionist, este pus sub semnul întrebării de către una dintre cele mai prezente și influente persoane politice și publice”, a explicat Emil Hurezeanu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri