Sancțiuni pentru protestatarii agresivi de la Târgu Mureș. Ce riscă cei care au creat probleme

Data publicării:
secui-2

Deocamdată, Jandarmeria nu a luat nicio măsură împotriva participanţilor la miting care au provocat incidentele. Evenimentul a fost filmat însă, iar persoanele care au creat probleme trebuie identificate în termen de 60 de zile, conform legii.

Pe imagini se vede cum un jandarm este lovit cu o coadă de steag de unul dintre manifestanţi. Potrivit Jandarmeriei, agresorul riscă să fie acuzat de ultraj și să primească o amendă de la 500 la 5.000 de lei sau închisoare între patru luni și 3 ani.

Peste 2.500 de oameni au participat la mitingul de la Târgu Mureş, iar pentru asigurarea ordinii au fost scoși în stradă peste 100 de jandarmi.

Secuii au mai cerut dreptul de a arbora steagurile lor pe clădirile instituţiilor. Manifestanţii au purtat un drapel secuiesc lung de 250 de metri şi au fost susţinuţi de un reprezentant al Cataloniei, regiune din Spania care vrea independenţa faţă de Madrid.

Chiar dacă nu a fost un marș autorizat, cele peste 2.500 de persoane care au sosit la manifestații au ales să plece pe jos către centrul orașului, susținând că merg într-o simplă plimbare.

La miting a participat şi liderul partidului maghiar Jobbik, formaţiune care cere alipirea Transilvaniei la Ungaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri