Scandalurile şi controversele legate de Arena Naţională par să nu se mai sfârşească. Închisă de mai bine de trei luni, din cauza lipsei autorizaţiei ISU, arena sportivă e azi în centrul unui nou posibil scandal. O investigaţie a jurnalistului Cătălin Tolontan a scos la iveală că Primăria Sectorului 2 a eliberat în aceeaşi zi două autorizaţii de construcţie, cu acelaşi număr de înregistrare, pentru stadionul naţional. Una dintre ele prevedea o arenă de 22 de mii de locuri, evident, mai ieftină, iar a doua indica un stadion cu 55 de mii de locuri. Primarul general interimar al Capitalei a confirmat existenţa acestor două documente, mai mult, le-a publicat pe pagina personală de Facebook.

Embed:

Contactat de Digi24, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim, afirmă că, într-adevăr, cele două autorizaţii de construire, cu acelaşi număr de înregistrare, există şi că Primăria Capitalei va aduce clarificări în zilele următoare.

„Demersul Primăriei Capitale de a rezolva problema legată de Arena Naţională se complică pe zi ce trece, în funcţie de documentele care apar.

În ambele autorizaţii se prevede construirea unui stadion cu 50.000 de locuri, însă în una din autorizaţii soluţia copertinei viza doar partea din tribuna întâi, adică acoperirea a 20 de mii de locuri, cealaltă autorizaţie de construcţie făcea referire la acoperirea întregului stadion cu acea copertină. Existenţa celor două documente încurcă identificarea unor soluţii punctuale pentru a autoriza, din punctul de vedere al securităţii la incendiu, Arena Naţională. Un punct de vedere oficial al Primăriei Capitalei va fi făcut public în următoarele zile când, după analizarea restului de documente, vom putea prezenta situaţia Arenei Naţionale.

Primăria Capitalei nu are atribuţii de anchetă penală. Tot ce pot să vă spun este că vom ieşi public în zilele care urmează cu clarificări privind modul în care s-a realizat construcţia Arenei Naţionale.

Nu ancheta de presă a scos la iveală existenţa celor două documente. Această situaţie a fost identificată în decursul acestei săptămâni, dar nu ne-am sesizat de la un articol apărut în presă. În demersul de a găsi o soluţie pentru redeschiderea Arenei Naţionale, Primăria Capitalei s-a confruntat cu această situaţie, cu existenţa a două autorizaţii de construcţie pe soluţii diferite.”

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!