Schweighofer Holzindustrie amenință cu retragerea din România

Data publicării:
ISTORIC SCHWEIGHOFER GETTY

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Un purtător de cuvânt al Schweighofer Holzindustrie a declarat vineri că „impactul noii legi nu poate fi estimat”, dar că este posibil ca unele locații să fie închise.

Holzindustrie Schweighofer are în prezent 2.670 de angajați în România, iar până la finele anului ar putea ajunge la peste 3.000. Compania cu sediul la Viena i-a scris în toamna anului 2014 prim-ministrului român Victor Ponta, amenințând că va recurge la concedieri în masă.

Purtătorul de cuvânt al lui Schweighofer a subliniat vineri că în ultima perioadă au fost făcute publice o serie de detalii din noul Cod Silvic. Legea include un articol potrivit căruia o societate poate prelucra doar 30% dintr-un tip de lemn.

În data de 10 mai, directorul companiei Gerald Schweighofer a trimis o scrisoare deschisă CSAT-ului în care avertizează că „o implementare a acestui articol ne-ar putea obliga să concediem angajați”. În scrisoarea către premierul Ponta, grupul austriac avertiza că ar putea concedia toți angajații.

Schweighofer este în România din 2002. Recent, organizația de mediu Environmental Investigation Agency (EIA) a dat publicității un film în care arată cum conducerea companiei Holzindustrie Schweighofer acceptă cu bună știință și recompensează lemnul tăiat ilegal printr-un sistem de bonificație. Compania austriacă respinge acuzațiile.

Citiți și
Scandalul „Lobby pentru Schweighofer Holzindustrie”. Acuzații și explicațiile politicienilor
Dan Mihalache reacţionează în cazul Schweighofer: Manipulare. Cine e în spatele ei se vede tot mai tare
ANALIZĂ BUSINESS CLUB. Prin hăţişul industriei lemnului
Reacția companiei Holzindustrie Schweighofer la modificările Codului Silvic
Traian Băsescu îl atacă pe Victor Ponta: Plagiatorul mincinos este şi ticălos
Victor Ponta: Lideri PNL au avut întâlniri private cu firma Holzindustrie, va fi o informare în CSAT
Klaus Iohannis, nou atac la premier: Nu mai tolerez așa ceva!
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri