Sebastian Ghiță și softul pentru alegeri

Data publicării:
alegeri urna cabine

Grupul Teamnet International a câştigat licitaţia organizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi va furniza tablete şi suporturi pentru sistemul IT. Aplicaţia dezvoltată de STS va fi instalată pe tablete, iar operatorii vor scana datele actelor de identitate ale celor care vor merge la vot. Tabletele cumpărate de STS sunt parte a unui sistem informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal. Mai exact, la anumite intervale de timp, veţi primi informaţii despre prezenţa alegătorilor la urne şi va fi verificat modul în care este exercitat dreptul de vot. În plus, vor fi introduse, verificate şi transmise electronic procesele verbale cu rezultatele votării.

Sistemul ar putea fi funcțional încă de la alegerile locale programate pentru vara anului viitor sau la alegerile parlamentare din toamna lui 2016. Valoarea licitației a fost estimată iniţial la 31 milioane de lei.

Grupul din judeţul Prahova a fost fondat în 2001 de Sebastian Ghiţă, trimis în judecată luna trecută pentru dare de mită, spălare de bani şi instigare la abuz în serviciu. Deputatul a anunţat în august 2012 că şi-a vândut toate acţiunile deţinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.

Teamnet International este un important furnizor de soluţii IT şi sisteme informatice pentru companii. Contractul a fost atribuit pentru o valoare totală de 29,7 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 6,7 milioane de euro, arată datele publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Estimarea iniţială a contractului a fost de 31 milioane de lei.

În cadrul licitaţiei a mai depus ofertă S&T România, furnizor care s-a asociat cu Teamnet în alte două mari contracte IT pe care le-au câştigat cu STS în acest an.

Teamnet International are 270 de angajaţi şi o cifră de afaceri netă de 338 milioane de lei. Afacerile companiei au crescut cu 18,5 la sută în 2014, în timp ce profitul net a scăzut cu 22,4 la sută şi a ajuns la 15,2 milioane de lei față de 2013.

La alegerile prezidențiale din noiembrie 2014, în România au fost 18.500 de secții de votare, iar în afara țării au fost 300 de secții.

Teamnet International a mai câştigat două două mari contracte cu STS în acest an. Primul contract, în valoare de peste 57,04 milioane de lei a fost atribuit în luna iulie. A fost ales din opt oferte depuse şi a avut scopul să extindă Sistemul 112 până la nivelul resurselor mobile ale agenţiilor de intervenţie Ambulanță si SMURD şi al Unităţilor de Primiri Urgenţe.

Al doilea contract a fost atribuit la doar două săptămâni distanţă, pe 23 iulie. De data aceasta, valoarea lui s-a ridicat la 10,2 milioane de lei şi a fost singura ofertă depusă.  

Citește și:
Companiile IT românești, printre cele mai mari creșteri în Europa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri