Ședință cu scandal la Primăria Capitalei. Mărul discordiei - numărul de consilieri, mai mare decât prevede legea

Data publicării:
sedinta consiliu

Abia dacă s-a auzit om cu om la şedinţa convocată de primarul general. În sală au intrat doar consilierii PSD care aveau meciul lor cu secretarul general al Consiliului - nu se înţelegeau cu privire la numărul de consilieri.

„Avem un număr de 56 de consilieri în funcţie. Asta în urma voturilor dumneavoastră, lucru nepermis de lege”, a spus Tudor Toma, secretarul general al CGMB.

În doar câteva clipe s-a trecut de la reproşuri la ameninţări cu iz penal.

„Pe numele dumneavoastră este înregistrat la parchet o plângere pentru abuz în serviciu. În momentul de faţă dumneavoastră faceţi un alt abuz”, a spus Bogdan Georgescu, consilier general al PSD.

În dispută a intervenit şi Sorin Oprescu.

„Domnilor, am ajuns într-o situaţie de circ. Un consilier al PNL-ului, PNL-ul vechi, după ritul vechi nu după ăsta nou a ajuns să depună jurământul de trei ori. Ăsta săracu o să depună toată viaţa”, a spus primarul.

La rampă a ieşit apoi consilierul Gabriel Fătu. Actor de profesie.

„Am plecat de dimineaţă de acasă şi m-a întrebat soţia: ai spectacol? Zic, da, la unu, la primărie şi diseară în Centrul Vechi la festivalul Caragiale. E a nu ştiu câta oară când vin şi stau degeaba şi mă uit pe pereţi”, a spus el.

Două ore a urmărit prefectul cearta din Consiliul General al Capitalei. Într-un final, Paul Petrovan a anunţat că va ataca toate deciziile votate până acum de majoritatea PNL-PDL. A venit şi cu o soluţie extremă - dizolvarea consiliului prin referendum şi alegerea altor consilieri.

„Referendumul se organizează ca urmare a cererii adresate prefectului de cel puţin 25% din numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi pe listele electorale”, a spus prefectul.

Şedinţa s-a încheiat fără ca aleşii locali să mai supună la vot proiectele aflate pe ordinea de zi. Deşi sunt 56, consilierii tot nu s-au strâns suficienţi cât să fie cvorum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri