Şeful Corpului de Control al Ministerului de Interne, eliberat din funcţie de Klaus Iohannis

Data publicării:
iohannis FB cotroceni-1

 

Manoloiu a ocupat această funcţie din februarie 2013. Anterior, fusese şef al Serviciului de Evidenţă a Populaţiei Bucureşti.

Citiţi şi:

Un urmărit penal, numit la MAI: Constantin Manoloiu, noul şef al Corpului de Control

„Nu e bine, domnule chestor!", a spus Traian Băsescu într-un mesaj public în vara anului 2012, în perioada când era suspendat din funcţia de preşedinte al României. După această replică celebră, chestorul Constantin Manoloiu, şeful de la Evidenţă Populaţiei, a fost chemat la Parchetul General şi pus sub învinuire pentru abuz în serviciu. Şi şeful lui, chestorul Ioan Nicoale Căbulea, secretar de stat în Ministerul de interne, a fost acuzat de abuz.

După referendumul din 29 iulie 2012, chestorii Manoloiu şi Căbulea au trimis o adresă la Curtea Constituţională în care spuneau că Ministerul de Interne nu îşi asumă numărul persoanelor înscrise pe listele electorale. Din această cauză, Curtea Constituţională nu s-a putut pronunţa asupra validităţii referendumului de demitere şi a amânat decizia până la sfârşitul lunii august.

Procurorii au cerut aviz atunci şi pentru fostul ministru delegat pentru administraţie Victor Paul Dobre, însă Parlamentul nu a dat aprobare pentru începerea anchetei în cazul lui.

În 6 februarie 2015, Parchetul General a clasat ancheta privind listele electorale de la referendumul din 2012 pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu. Chestorii de poliţie Constantin Manoloiu şi Ioan Nicolae Căbulea erau urmăriţi penal pentru abuz în serviciu.

Tot astăzi, şeful statului a semnat încetarea raporturilor de serviciu cu MAI ale chestorilor de poliţie Ştefan Alexa - şeful Inspectoratului teritorial al Poliţiei de frontieră Iaşi - şi George Păltineanu.

De asemenea, Iohannis a semnat decretele privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea, la trecerea în rezervă, coloneilor Daniel Pană, Constantin Amza şi Paul Roşca din MApN.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri