Șeful Fiscului a uitat că soția sa are firmă

Data publicării:
gelu diaconu

ACTUALIZARE 19.36. Off-shore-ul asociat cu soția șefului Fiscului, Gelu Stefan Diaconu, este reprezentat în România de ginerele acestuia, precizează Centrul de Investigații Media.

Precizarea vine după ce Gelu Stefan Diaconu a spus că nici el, nici familia sa nu au vreo legătura cu off-shore-ul respectiv.

Centrul de Investigații Media este în posesia unor documente din care rezultă că declarațiile acestuia nu sunt reale. Cartha Limited, off-shore-ul cu care este asociață soția sa, este reprezentat în Romania de ginerele lui Gelu Stefan Diaconu, pe nume Wesley Elijah Schroeder, avocat american născut în Oklahoma”, susține sursa citată

____________________________________________________________________________________

Gelu Ştefan Diaconu a omis să menționeze faptul că soția lui, Mihaela Diaconu, deţine jumătate dintr-o companie care administrează un hotel în Bucureşti şi a mai fost asociat în alte trei firme.

Este adevărat că, dintr-o regretabilă eroare materială, nu au fost menţionate părţile sociale deţinute", a declarat şeful ANAF. Acesta a menţionat că greşeala a fost ulterior îndreptată.

Hotelul „Internaţional” din Bucureşti, parte din lanţul cu acelaşi nume controlat de companiile familiei lui Dan Radu Ruşanu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, este operat de o firma deţinută de soţia şefului ANAF, Gelu-Ştefan Diaconu, şi de un off-shore cipriot cu legături de afaceri clare cu familia Ruşanu.

Firma – denumită Comity Prod Exim şi deţinută de Mihaela Diaconu şi off-shore-ul cipriot Cartha Limited – nu apare în declaraţiile de avere şi interese ale şefului ANAF, a dezvăluit Centrul de Investigații Media.

Gelu şi Mihaela Diaconu sînt finii lui Dan Radu Ruşanu. În aceste condiţii, Agenţia Naţională de Integritate l-ar putea acuza pe şeful Fiscului de fals în declaraţii, infracţiune pentru care ar putea fi cercetat de procurori, susține sursa citată.

Conform Certificatului de clasificare emis de Ministerul Turismului în 2011, disponibil pe site-ul propriu, Hotelul „Internaţional” din Bucureşti, un hotel de patru stele amplasat la 150 de metri de Bulevardul Unirii din Capitală, pe stradă Căuzaşi la numărul 27, este deţinut de firma Comity Prod Exim SRL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri