Senatul a decis ca reducerea accizei la băuturile spirtoase să intre în vigoare mai devreme

Data publicării:
ALCOOL CONTRABANDA 1

 

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal prevede faptul că „în domeniul TVA, începând cu 1 iunie 2015, se extinde aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru bunuri alimentare, inclusiv băuturi, cu excepţia băuturilor alcoolice, precum şi pentru serviciile de restaurant şi de catering”.

Senatul a adoptat şi un amendament al PNL, care prevede că reducerea nivelului accizelor la băuturile spirtoase, inclusă şi în proiectul noului Cod Fiscal, să intre în vigoare de la data de 1 octombrie 2015 şi nu de la 1 ianuarie 2016.

Potrivit Mediafax, amendamentul a avut la bază solicitarea Asociaţiei producătorilor şi importatorilor de băuturi spirtoase din România, care a susţinut că, din analiza pieţei, trimestrul IV reprezintă pentru această industrie circa 40% din totalul vânzărilor anuale.

În plus, aceştia menţionează că, potrivit estimărilor proprii, reducerea accizei de la 1 ianuarie 2016 ar înseamna, pentru 2015, o scădere semnificativă a vânzărilor de băuturi spirtoase, iar din punctul de vedere al bugetului de stat, această scădere de vânzări ar avea efect direct asupra încasărilor din accize şi din TVA.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal urmează să ajungă Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri