Sezonul cozilor la paşapoarte şi permise auto

Data publicării:
cozi pasapoarte

Sute de sibieni care muncesc în străinătate vin, în lunile iulie şi august, să își înnoiască permisele sau să-și înmatriculeze mașinile cumpărate acolo. Cozile se întind prin tot sediul instituției.

Dosarul pentru înmatricularea unei mașini este o provocare în sine.

„Peste 300 de oameni se așează la această coadă, în fiecare zi. Mulți își pierd o zi întreagă ca să rezolve un dosar care conține nu mai puțin de 15 acte”, transmite corespondentul Digi24.

Deși, de acum o lună, oamenii pot plăti taxele și online, la ghișeul casieriei este în continuare coadă.

Dacă tot am ajuns aici, am zis să termin un pic mai repede”, explică unul dintre cei care aşteaptă să plătească.

Solicitările pentru permise și înmatriculări auto aproape că s-au dublat în luna iulie, comparativ cu luna ianuarie a acestui an. Acest lucru se vede chiar şi statisticile privind piaţa auto. Nu doar că a început programul Rabla, ceea ce înseamnă că s-au cumpărat maşini noi, dar şi importurile de maşini la mâna a doua au crescut cu peste 20%.

Subcomisar Nicolae Anton: „Nu putem face față la numărul solicitărilor. Zilnic sunt cel puțin 100 de înmatriculări. La necesarul de înmatriculări și examinări, personalul este insuficient.”

La Serviciul de Pașapoarte Dolj vin zilnic peste 200 de persoane care vor să-și schimbe documentele. Deși angajații lucrează la capacitatea maximă, cu două ghișee deschise pentru primiri de documente și unul pentru eliberări, tot este aglomerație.

Perioada este aglomerată și pentru că foarte mulți români care lucrează în străinătate vin acasă în concediu și cu această ocazie cer eliberarea sau înnoirea actelor.

Acum ne-am gândit să îl facem (paşaportul – n.r.), cu schimbările din Anglia. Ne-am gândit că e mai bine să îl avem”, spune unul dintre aceştia.

Nelu Marinoia, comisar șef în cadrul Serviciului de Pașapoarte Dolj: „Am avut chiar şi 273 de solicitari intr-o zi. Şi atunci când e nevoie, rămânem peste program chiar şi până la două ore, pentru a soluţiona toate cererile adresate serviciului nostru.”

Taxa pentru eliberarea unui pasaport electronic este de 283 de lei, iar pentru un minor sub 12 ani, taxa este de 258 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri