Sfârșit tragic înainte de sărbători. Doi morți și șapte răniți în urma răsturnării unui autocar în Sibiu

Data publicării:
autocar atlassib rasturnat

„Doi pacienţi au venit cu fracturi urâte, unul la nivelul femurului şi unul la nivelul humerusului. Celelalte patru cazuri, prin echipa noastră de resuscitare şi de tratament chirurgical, au fost stabilizate”, a declarat dr. Constantin Roșca, șef UPU Sibiu.

Autocarul plecase din Roma şi urma sa ajunga în judeţul Suceava cu 14 pasageri. Drumul a fost fără probleme pâna la ieşirea de pe autostradă, în judeţul Sibiu, când, încercând să evite o maşină care vira la stânga, șoferul a tras de volan, iar autocarul a derapat pe șoseaua udă. S-a răsturnat și a alunecat peste 30 de metri, înainte de a se opri în șanț.

„Eu am ieşit prin geam. M-a scos cineva. A bătut cu un ciocănel şi am ieşit”, povestește unul dintre pasageri.

„Nu se poate călători în condiţiile astea. De la Roma şi până aici, numai doi şoferi au condus. Doi şoferi. Şi n-au dormit absolut deloc. Absolut deloc. Nu-i posibil. Plătim, ca să venim să ne riscăm şi viaţa. Să venim de sărbători la ai noştri, cei dragi, pe care nu-i vedem de ani de zile şi... dacă mai ajungem sau nu”, spune un alt călător, care are un bandaj la cap.

Uitaţi, după cum vedeţi, a frânat şi s-a răsturnat aici, în punctul ăsta (Reporter: Mergeaţi acasă de sărbători?) Da. (Reporter: V-au cam stricat sărbătorile...) Nu îmi mai trebuie absolut nimic”, declară un alt bărbat.

Politiștii spun că șoferul autocarului este singurul vinovat.

„Șoferul autocarului nu a păstrat o distanţă de siguranţă suficientă faţă de un autovehicul care circula în faţa sa şi care intenţiona să schimbe direcţia de mers către stânga. A pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile”, a explicat Bogdan Maxim, de la Biroul pentru Drumuri Naționale Sibiu.

În urma accidentului, circulația pe autostradă, dar și pe Drumul Național 1, s-a desfășurat cu dificultate mai bine de patru ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri