Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Miami Open: „Am intrat pe teren mai agresivă” 

Data publicării:
Simona Halep Indian Wells 2015 - Guliver GettyImages 1

UPDATE 9.20. Sunt mai agresivă acum, am mai multă încredere, a spus jucătoarea după meciul contra Flaviei Pennetta.

Jucătoarea Simona Halep le-a explicat fanilor prezenţi pe arena centrală a complexului de tenis din Crandon Park ce s-a schimbat în evoluţia ei de la ultima întâlnire cu Flavia Pennetta, din 2013, precizând că acum este mai agresivă, are mai multă încredere şi crede că poate câştiga fiecare meci.

A fost un meci foarte greu, ea este o mare jucătoare. În al doilea set, am fost condusă cu 2-5 şi mi-am spus că joc slab, sunt foarte nervoasă şi trebuie să-mi relaxez corpul. Am intrat pe teren mai agresivă şi am lovit mingea mai adânc. Am încercat totul şi în final am câştigat. Sunt foarte fericită. Mi-aduc aminte un meci împotriva ei, la US Open, când m-a învins în turul al patrulea. Am fost foarte dezamăgită că am pierdut acel meci. Este o jucătoare dificilă, loveşte puternic şi e greu să joci împotriva ei. Atunci eram mai mult în spatele terenului, acum sunt mult mai agresivă, am mai multă încredere şi cred că am şanse la fiecare meci. Lupt şi vreau să câştig fiecare meci”, a declarat Simona Halep.


Sportiva din România, locul 3 WTA și cap de serie numărul 3 s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory Miami Open.

În faza următoare Simona va juca împotriva jucătoarei americane Sloane Stephens, locul 45 WTA, supranumită „Mini Serena”. Scorul întâlnirilor directe între Halep şi Stephens este egal, 2-2, românca impunându-se în ultimul meci, cu scorul de 6-4, 6-3, în optimile de finală ale French Open, ediţia 2014.

Calificarea în sferturi la Miami este recompensată cu un premiu de peste 100.000 de dolari şi cu 215 puncte WTA.

Partida a durat o oră şi 31 de minute şi, la finalul întâlnirii, Halep a obţinut a 13-a victorie consecutivă în circuitul WTA.

Anterior, Halep, 23 de ani, şi Pennetta, 33 de ani, s-au mai întâlnit de trei ori şi de fiecare dată s-a impus sportiva italiană. Ultimul lor meci a fost la ediţia 2013 a US Open, în faza optimilor de finală, iar scorul a fost de 6-2, 7-6 (3). 

Luni seară, la Miami (marţi dimineaţă, în România), spectatorii prezenţi pe arena centrală din complexul Crandon Park, printre care s-au aflat numeroşi români, au avut parte de un tenis de înaltă ţinută, practicat de două jucătoare cu puţine slăbiciuni. Ele au făcut spectacol, au lovit puternic, au jucat puncte cu schimburi lungi de mingi şi au făcut risipă de energie.

Simona Halep a început mai bine, Pannetta a echilibrat jocul în setul al doilea, în care a condus cu 5-2, dar tot românca a avut finalul, cu cinci ghemuri câştigate la rând.

Pennetta a dat înălţime la mingile trimise către linia de fund, la fel cum a făcut-o Jelena Jankovici în finala de la Indian Wells, incomodând-o vizibil pe Halep. Sportiva româncă a gestionat mai bine aceste situaţii şi adversara nu a putut profita. Italianca a jucat pe lovitura de dreapta a rivalei, mai puţin precisă la ultimele meciuri, însă la această partidă "forehand-ul" nu a trădat-o pe Halep.

Meciul a început echilibrat, cele două jucătoare fructificându-şi serviciul până la 3-2 pentru Halep. Sportiva din Constanţa a obţinut un break la acest scor, suficient pentru a câştiga primul set, cu 6-3, după 40 de minute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri