Sindicaliştii din administrație îi răspund ministrului Finanțelor: Să propună majorări de salarii, nu disponibilizări

Data publicării:
eugen teodorovici-1

Eugen Teodorovici susţine că mulţi funcţionari stau degeaba în timpul programului şi abia aşteaptă să plece acasă.

Nu spun că fac toţi asta. Sunt foarte mulţi de la sistemul de stat care la ora... nu la patru, poate chiar mai devreme, au spart uşa. Cât stau la serviciu, poate o oră dacă alocă pentru ceea ce fac ei la serviciu. Ei, aceştia trebuie să plece din administraţie”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţelor e de părere că administraţia publică trebuie restructurată pentru a deveni mai eficientă.

Cam cât de mare ar fi această reformă la care vă gândiţi? „Undeva la 20 la sută, cel puţin, 20 cel puţin. Dacă se modifică structura administraţiei în acest sens creşte calitatea serviciului public”, a spus ministrul.

Declaraţia ministrului e taxată dur de sindicatele din administraţia locală.

Este o acuzaţie destul de gravă. Trebuie făcută o analiză pentru fiecare instituţie în parte. La fel se poate spune că sunt foarte mulţi în Ministerul de Finanţe, nu numai în celelalte instituţii publice din România”, a declarat Dumitru Gherdan, lider de sindicat în Primăria Capitalei.

Sindicaliştii consideră că, dimpotrivă, multe instituţii publice duc lipsă de angajaţi după concedierile din timpul guvernării Boc.

Trebuie tot timpul ca oamenii să stea peste orele de program şi a scos o lege prin care nu se plătesc orele suplimentare”, a declarat Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.

Funcţionarii susţin că dacă e să fie dat cineva afară ar trebui să plece cei puşi în funcţie pe criterii politice. „Fiecare partid care vine la guvernare angajează aproximativ 20 la sută în administraţia publică”, susține Sebastian Oprescu.

Printre ei ar fi şi cei pe care îi acuza ministrul Finanţelor că nu îşi fac bine treaba.

Nu pot să neg că nu există niciunul pentru că nu există pădure fără uscături”, spune Dumitru Gherdan.

Sindicaliştii îi cer ministrului să vină cu propuneri de majorări de salarii, nu cu disponibilizări.

Peste 50% din aceşti salariaţi sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. Nu ştiu la ce administraţie făcea domnul ministru referire, probabil la administraţia centrală”, a spus Bogdan Şchiop, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie.

În România lucrează în prezent aproximativ 128.000 de funcţionari publici. Potrivit ministrului Eugen Teodorovici, cel puţin 25.000 dintre ei ar trebui concediaţi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri