Sistemul se răzbună dacă îl învingi. Asistentă maternală rămasă fără atestat, după ce a contestat o sancțiune și a câștigat

Data publicării:
agentie sociala iasi

Femeia se plânge că şi-a pierdut atestatul care îi dădea dreptul să aibă grijă de copiii abandonaţi pentru că a îndrăznit să conteste în justiţie o sancţiune pe care a considerat-o nedreaptă.

Judecătorii i-au dat dreptate, dar inspectorii sociali au considerat apoi că nu mai merită să lucreze în sistem. Unul dintre membrii comisiei care a luat decizia recunoaşte brutal că a fost vorba despre o răzbunare. 

Când s-a văzut încolțită cumva și cu riscul de a-și pierde inclusiv slujba, a virat, „Gata, vreau doi copii!”. Dar cum până acum nu puteai că nu aveai condiții și dintr-odată .... Pe noi nu freacă nimeni!”, a spus un inspector de la Agenţia Socială Iaşi.

Asistenta maternală despre care vorbeşte a refuzat acum doi ani să ia în grijă încă un copil, pe lângă cel pe care îl avea în grijă. Femeia a explicat că locuieşte într-o casă cu două camere împreună cu soţul şi băiatul lor şi nu mai avea loc pentru încă un prunc. Agenţia socială i-a taxat împotrivirea prin scăderea cu 10% a salariului de aproape 700 de lei. Asistenta a făcut contestaţie la tribunal şi a câştigat, dar şefii ei i-au suspendat atestatul.

Instanța v-o dat aripi, noi vi le-am tăiat, cam așa s-au exprimat, în felul acesta niciodată nu am avut nicio abatere, nimic, niciodată, impecabil. Acum au șters cu buretele 15 ani pe care eu i-am muncit, am pus suflet”, a spus Lenuța Tăcuțanu, asistent maternal.

Direcţia pentru Protecţia Copilului respinge acuzaţiile

„Doamna spune că în timpul comisiei i s-a spus „Instanţa ţi-a dat aripi, noi ţi le vom tăia”. Nu am fost de faţă la şedinţa comisiei, dar cred că toţi membrii care fac parte din acea comisie, conform legii, îşi exercită atribuţiile şi prerogativele”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.

Eu am rostit, pe mine mă doare și la bască de absolut oricine și sunt foarte direct. Și eu i-am făcut efectiv mucii hățuri lui nesimțita aia, pentru că efectiv este o nesimțită, și într-adevăr am vorbit, cel mai tare m-a stârnit băiatul care a fost crescut atât de ticălos. Exact așa am spus: "Băi, băiete, băi”, a spus Alexandru Grinea, inspector, membru în Comisie.

„Ei nu înţeleg că un copil, un pui de om nu poate să se despartă de locul unde a crescut”

Greşeală din nou. Copilul la care se referă inspectorul este un elev silitor de clasa a 12-a, după cum spun profesorii.

„Ca într-o familie adevărată m-am simțit timp de 15 ani, ei nu înţeleg că un copil, un pui de om nu poate să se despartă de locul unde a crescut, unde a trăit, unde s-a ataşat foarte mult de persoanele din jur”, a spus Vasile Axinte, băiatul aflat în asistență maternală.

Superiorii inspectorului filmat în timp ce folosea un limbaj vulgar la adresa fostei asistente maternale spun că bărbatul ar putea fi concediat.

Dacă el îmi aduce un prejudiciu de imagine Agenției vă spun sincer că îi desfac contractul de muncă, nici nu mă uit”, a spus Costel Grojdea, director AJPIS. Iar femeia care nu mai poate îngriji acum alţi copii fără părinţi îşi va căuta încă o dată dreptatea în justiţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri