Speranță pentru câinele-erou al armatei

Data publicării:
cainele-erou

După ce au văzut cum a fost abandonat de Armată, zeci de oameni vor să ajute patrupedul. Finalul trist de carieră a venit după ce câinele s-a îmbolăvit şi a fost transformat dintr-o fiinţă într-un simplu bun ce poate fi casat.

Chiar dacă acum e bolnav, Max n-a uitat încă salutul pe care l-a învăţat în anii de militărie, alături de camarazii săi, soldaţii. Se retrage apoi cuminte spre colţul camerei. Este locul unde, în ultimele 4 luni, a trăit alături de cea care îl are în custodie.

"Am solicitat să mi se încredințeze pe baza unei declarații notariale prin care mi-am asumat responsabilitatea îngrijirii și suportării costurilor lui privind medicația." spune Sorina Hanea, cea care l-a luat în custodie pe Max.

Sorina Hanea este cea care i-a schimbat viața lui Max după ce a fost trecut în rezervă. Îl îngrijeşte în propriul apartament, iar regimul de militar al ciobănescului s-a transformat uşor într-unul de civil. Boala gravă de care suferă însă îl împiedică să mai salute cu aceeaşi fermitate cu care o făcea cu doar un an în urmă, la defilările la care era vedetă.

Final trist de carieră pentru Max, câinele-erou al armatei

Cariera militară a ciobănescului antrenat să detecteze bombele artizanale s-a încheiat. Are în jurul inimii un ghem de viermi, o boală pe care a luat-o în urma unei muşcături de ţânţar. Boala nu a fost depistată târziu şi, conform legii române, câinele erou care a salvat vieţile unor soldaţi a devenit UN BUN CARE TREBUIE CASAT. O legislaţie bolnavă nu-i dă nici măcar dreptul să fie adoptat, ci doar dat în custodie temporară.

Tratamentul lui Max este unul de durată, aproximativ 3 ani. Medicamentele care vor distruge treptat ghemul de viermi din jurul inimii costă cel puţin 600 de lei, pe lună. Drama câinelui erou a provocat reacţii puternice printre telespectatorii Digi24, imediat după difuzarea reportajului.

"Dacă este posibil, vă rog să ne puneţi în legătură cu stăpânul său actual. Vrem să ne implicăm şi noi cu ceva în alimentaţia sau tratamentul acestui suflet deosebit." ne-a scris un telespectator Digi24.

"Sunt mai mult decât copleșită de această solidaritate care s-a creat între si noi și chiar persoane din întreaga lume." spune Sorina Hanea.

Oricine doreşte să-l ajute pe Max poate obţine relaţii direct la Asociatia NU MAI EŞTI SINGUR sau donând sume de bani în contul deschis de noii stăpâni ai ciobănescului german.

ASOCIAȚIA FĂRĂ SCOP PATRIMONIAL "NU MAI EȘTI SINGUR"

Cont bancar în lei: RO60BTRL04501205858688xx- Banca Transilvania Agenţia Beller

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri