Un nou mesaj tranşant al unui oficial american pentru România - aveţi nevoie de un mediu de afaceri transparent şi stabil ca să puteţi atrage investitori străini, spune adjunctul asistentului Secretarului de Stat pentru Diplomaţie Energetică, aflat în vizită la Bucureşti.

Embed:

Şi nu e singura recomandare pe care o face. Legile nu trebuie să se schimbe de la o zi la alta, adaugă oficialul american. A explicat că marile companii energetice au aşteptări şi planuri pe termen lung, care ţin cont de balanţa dintre costuri şi riscuri, şi că actualul preţ al petrolului face mult mai dificile deciziile referitoare la investiţii.

„Ceea ce este foarte important pentru viitorul României este să creeze un mediu investiţional atractiv pentru companiile petroliere străine, într-un context global dificil. Revenim deci la condiţii de bază precum transparenţă şi predictibilitate. Să dai asigurări că regulile jocului nu se schimbă în timpul derulării contractelor. Sunt elemente cheie pe care companiile le caută, indiferent că vorbim de România sau estul Africii. Sper că România va continua să fie un loc unde companiile să investească şi să aibă profit.” , declară Robin Dunnigan, adjunctul Secretarului de Stat american pentru Diplomaţie Energetică.

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!