Secretarul general al NATO vine la București. Vicepreședintele american ajunge în România în 20 mai

Data publicării:
anders fogh rasmussen nato int

Vicepreşedintele american va veni în România săptămâna viitoare, în perioada 20-23 mai, atunci când va face şi o vizita în Cipru.

Joe Biden, vicepreşedintele american. Este al doilea om în stat în SUA, în ceea ce priveşte politica internă şi în ceea ce priveşte politica externă.

Nu doar vicepreşedintele american va veni la Bucureşti, ci şi şeful Pentagonului, Chuck Hagel, aşteptat în iunie.

Chuck Hagel conduce departamentul Apărării, echivalentul MApN în alte ţări. Este membru al Consiliului Securătăţii Naţionale şi asistent al preşedintelui în orice chestiune în legatură cu departamentul Apărării.

Dar seria vizitelor oficiale va fi deschisă săptămâna aceasta de cel care este responsabil de coordonarea activităţilor Alianţei Nord-Atlantice.

Secretarul general al Nato Anders Fogh Rasmussen vine şi el la Bucureşti pentru întâlniri cu preşedintele Traian Băasescu, premierul Victor Ponta și oficiali din Ministerul de Externe.

În avanpremiera acestor vizite, președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta s-au întâlnit cu adjunctul şefului CIA.

__________________________________

Secretarul general al NATO va avea mai multe întâlniri cu oficiali români, inclusiv cu președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta. Situația din Ucraina va fi principalul subiect de discuție. 

Vizita vine în contextul în care și vicepreşedintele SUA, Joe Biden, va veni săptămâna viitoare la Bucureşti pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta inclusiv despre situaţia din Ucraina.

Eu am făcut o invitaţie vicepreşedintelui Joe Biden să viziteze România. Dânsul a dat o dată aproximativă. Am convenit să dăm simultan comunicatele legate de vizită”, a explicat Traian Băsescu la Adevărul Live.

De asemenea, în iunie este așteptat în România și șeful Pentagonului, Chuck Hagel.

Criza din Ucraina şi tensiunile cu Moscova ar putea determina NATO să ia în calcul o prezenţă militară permanentă în statele membre din Europa de Est, declara, săptămâna trecută, generalul Philip Breedlove, comandantul forţelor NATO în Europa. Anterior, într-un interviu acordat cotidianului „The Washington Post”, ministrul român de Externe, Titus Corlățean, declara că România și-ar dori să găzduiască o bază militară permanentă a NATO.

Astăzi, Traian Băsescu a primit-o la Palatul Cotroceni, pe adjuncta directorului CIA, Avril D. Haines. „S-a discutat despre situația din regiune, dar și despre buna colaborare dintre serviciile de securitate din cele două țări”, potrivit unui comunicat al Cotroceniului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri