Traian Băsescu: Unirea cu Republica Moldova nu este un ideal de realizat pe termen scurt, dar trebuie asumat și afirmat

Data publicării:
prezi

„Am evocat, zilele trecute, un proiect de țară, o viziune. Am propus o reflecție și am anunțat un deziderat. Unul care aparține președintelui României și cred că e împărtășit de cea mai mare parte a poporului român: acela de a ne reîntâlni cu frații noștri din Republica Moldova, acela de a reuni ca popor”, a spus șeful statului.

Nu este un ideal de realizat pe termen scurt, dar trebuie să ni-l asumăm și să-ș afirmăm dacă dorim ca atunci, cândva, acest ideal să se realizeze”, a adăugat președintele Traian Băsescu.   

Trebuie să acceptăm că doar timpul poate aduce un asemenea deziderat la realizare, pentru că doar poporul de pe ambele maluri ale Prutului poate să hotărască”, a subliniat președintele.  

Traian Băsescu a felicitat, încă o dată, autoritățile de la Chișinău pentru semnarea, vineri, la Vilnius, a Acordului de Asociere cu UE și a promis că România va continua să susțină aspirațiile europene ale Republicii Moldova. 

Unirea cu Republica Moldova ar trebui să fie al treilea proiect fundamental al României, după intrarea în NATO și aderarea la Uniunea Europeană, a declarat președintele Traian Băsescu, miercuri seară, la postul public de televiziune.

România a avut un proiect fundamental de ţară: intrarea în NATO. A avut un al doilea proiect, intrarea in UE. Cred că al treilea proiect fundamental trebuie să fie unirea cu Moldova. Indiscutabil”, a precizat șeful statului.

„Nimeni nu spune să se facă brutal. Nimic nu se poate face împotriva voinței românilor din stânga și dreapta Nistrului. Ai fi caraghios să iei un parlament unde ai majoritatea și să spui: hai să dăm un vot. Nu se întâmplă nimic daca românii de pe cele două maluri nu vor”, a adăugat, miercuri, Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri