Tragedia „Colectiv” | Numărul celor care au murit a ajuns la 49

Data publicării:
Altar Colectiv Bucuresti Ovidiu Micsik 019-1

Mai mulți răniţi din clubul Colectiv ar putea fi transferați în zilele următoare la spitale din Germania sau Franţa. Cei în stare critică vor fi tratați în ţară până ce starea lor medicală se va ameliora şi vor putea fi mutaţi şi ei la clinici de afară.

O parte dintre ei mor din cauza severității leziunilor și acest lucru este semnificativ pentru provocarea pe care o avem aici, în țară, unde vor rămâne toți pacienții grav, care nu pot fi transferați”, a declarat medicul Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Medicii români fac eforturi pentru a-i ţine în viaţă.

Sunt șase pacienți, toți în stare foarte gravă, toți au probleme pulmonare extrem de grave în urma leziunilor toxice şi arsurilor de căi aeriene superioare”, a explicat dr. Ioana Grințescu, medic primar la ATI Floreasca.

Pacienţii au fost evaluaţi şi de câţiva medici germani.

Am fost extrem de impresionaţi de ceea ce am văzut în ultimele două zile, timp în care am văzut aproximativ 50 de pacienţi. Mulţi dintre ei sunt într-o stare foarte bună. Practic, au primit acelaşi tratament pe care l-am fi acordat şi noi în Germania. Prin urmare, aceştia nu sunt cei care vin în Germania. Ne gândim că sunt patru sau cinci pacienţi care au nevoie de transfer”, a declarat Christian Radu, chirurg plastician.

La Spitalul de Arsuri mai sunt 15 pacienţi, dintre care 11 stabili. Însă medicii sunt precauţi în declaraţii.

Pentru cei aflați în ATI e greu de definit și de zis. Totul depinde de evoluția locală. Ei pot avea o perioadă liniștită acum, de două-trei săptămâni și dup-aia se pot degrada, mai ales la cei ventilați, unde posibilitatea infecției pulmonare e destul de mare”, a explicat Adrian Stănculea, purtător de cuvânt al Spitalului de Arsuri.

Printre cei care nu au mai putut fi salvaţi este şi Tudor Golu, un tânăr care fusese transferat duminică la Birmingham, în Marea Britanie. Tudor avea 28 de ani şi a realizat videoclipul melodiei "The Day We Die", al formaţiei Goodbye to Gravity. Tudor Golu era chitarist al formaţiei Axial Lead, artist grafic şi animator 2D.

Și tot din Marea Britanie a venit și a doua veste proastă a zilei de marți. În cursul serii, o tânără are fusese transferată la Liverpool a pierdut lupta cu moartea. Ea avea arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului și aparatul respirator afectat.




ACTUALIZARE 22.40. Bilanțul tragediei din clubul Colectiv crește. Încă unul dintre răniți a murit în această seară, într-un spital din străinătate, unde fusese transferat.

Este vorba despre o pacientă care a fost transferată în urmă cu câteva zile la un spital din Liverpool. Ea suferise arsuri pe 70% din suprafața corpului, iar aparatul respirator i-a fost afectat în urma incendiului din clubul Colectiv.

Mai multe persoane rănite în acest incendiu au fost transferate în ultimele zile la spitale din străinătate.

În prezent, în spitalele din București mai sunt internate 74 de persoane, dintre care 22 sunt încă în secțiile de terapie intensivă.


ACTUALIZARE 11.05. Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a anunțat că repatrierea trupului neînsuflețit al celei de-a 48-a victime în urma incendiului de la clubul Colectiv se va face în regim de urgență, iar costurile vor fi asigurate din Fondul de rezervă al Guvernului.  


Un tânar rănit grav în incendiul din clubul Colectiv, care fusese transferat săptămâna trecută la un spital din Marea Britanie, a murit în această dimineață, bilanțul în urma tragediei urcând la 48 de morți.

În cursul zilei de luni, bilanțul tragediei urcase la 47 de morți, după ce jurnalista Teodora Maftei a murit la o clinică din Israel, unde a fost transferată săptămâna trecută, iar luni seara și-a pierdut viața un tânăr din Brașov, care lucra ca fotograf pentru o publicație online de muzica rock.

13 persoane au decedat weekend-ul trecut, atât în spitalele din Capitală, cât și în străinătate. Cei care și-au pierdut viața în ultimele zile sufereau de insuficiență organică sistemică.

Marți dimineață, numărul pacienților internați după tragedie era de 76, 14 dintre aceștia fiind în stare critică, iar 7 în stare gravă. Ceilalți 52 de pacienți erau stabili. 


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri