„Tânărul jihadist” | Explicațiile mamei

Data publicării:
mama jihadist

„El e doar un copil îndrăgostit de o religie şi atât. Nu ştim dacă a trecut la extrem. Şi cu diabetul. Era supărat. Poate s-a refugiat acolo, a zis că şi-a găsit liniştea. Poate l-au racolat alţii. Nu ştiu”, a spus aceasta.

Mama tânărului a adăugat: „Imamul nu trebuia să-l primească în primul rând pentru că e minor. Are 17 ani şi am înţeles că s-a botezat. El de ce a fost de acord? Acum spune că ei nu au treabă. Adică nu ştie de ce venea copilul meu vineri la moschee şi cu cine pleca de acolo? Poate sunt alţii în spatele moscheei. Copilul meu nu are nicio vină pentru că era racolat de alţii”.

„Era îndoctrinat de pe calculator. A stat foarte mult acolo. Copilul meu nu era aşa. El nu racola pe nimeni în şcoală. Era doar religia lui şi atât”, a mai spus ea.

Întrebată dacă băiatul ei vorbea cu un tânăr din Siria, mama lui a răspuns: Asta nu ştiu. Vă daţi seama, eu nu aveam acces la calculatorul lui. Nu ştiam parola, nu ştiam nimic. Era foarte îndoctrinat. Era violent şi agresiv doar verbal, doar dacă îi atacai religia. În rest era ok. S-a schimbat în ultimul an foarte mult. Prima dată era calm. A zis, mami mi-am găsit liniştea acolo. Nu beau, nu fumez, nu mă droghez”.

Tânărul din Craiova acuzat de propagandă jihadistă a fost reținut, marți seara, pentru 24 de ore de procurorii DIICOT. El va fi supus miercuri unei expertize psihiatrice la INML, pentru a se vedea dacă el se află în deplinătatea facultăților mintale, relatează Agerpres citând surse judiciare.

Într-un material video, postat pe site-ul DIICOT, reiese că tânărul de 17 ani a parcurs în mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamistă și a postat în mediul online mesaje de propagandă pentru a atrage adepți de partea ISIS.

Procurorii DIICOT susțin că tânărul a promovat în mediul online doctrina radical islamistă prin postarea unor opinii, imagini, înregistrări audio/video reprezentând acțiuni de propagandă ale grupării teroriste Statul Islamic, respectiv decapitări și incendieri de persoane, execuții prin împușcare.

Cu ocazia percheziției făcute la locuința acestuia, au fost găsite și ridicate documente, materiale de propagandă islamistă și sisteme informatice.

Citiți și:
Tânărul de 17 ani din Craiova acuzat de propagandă jihadistă a fost reținut pentru 24 de ore

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri