Țara rablelor. 150.000 de mașini second-hand au fost înmatriculate în acest an

Data publicării:
trafic masini strada-1

Între ianuarie și septembrie au fost înmatriculate doar 48.000 de autoturisme noi. Practic, la la fiecare maşină nouă vândută în această perioadă, alte trei mașini vechi au fost aduse din afara ţării.

În total, în nouă luni au fost înmatriculate peste 200.000 de autoturisme noi şi vechi, cu 22% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Chiar dacă numărul mașinilor înmatriculate crescut, reprezentanții industriei spun că a scăzut valoarea medie a unei maşini la mâna a doua: de la 7.000 la aproape 5.000 de euro.

Se vând și mai multe mașini de lux, comparativ cu anul trecut. Potrivit calculelor Digi24, în perioada ianuarie-iulie 2013 s-au înmatriculat în România 520 de maşini la mâna a doua de peste 3000 de centimetri cubi, cu 49% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut (349 de maşini). Cu toate acestea, clienţii se hotărăsc mult mai greu să facă o achiziţie, iar cei care vând maşini de lux second-hand întâlnesc un cumpărător o dată la câteva luni, mai ales dacă nu sunt dispuși să lase din preț.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri