Terapie prin muzică și culoare la spital

Data publicării:
terapie copii spital

Printre injecţii şi medicamente, copiii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila au parte şi de un tratament relaxant. Spun ghicitori, ascultă muzică, desenează sau modelează plastelină.

Nicoleta Amariei, părinte copil internat în spital: „O idee foarte bună, cel puţin se destind după spital, după cele petrecute aici, medicamente, înţepături şi noi ca părinţi, e un lucru bun pentru noi, pentru că suntem foarte stresaţi pentru ei şi se simt mult mai bine şi probabil că nu o să mai vină cu frică la spital.”

Ideea organizării unor astfel de ateliere la Spitalul Judeţean îi aparţine unei tinere bibliotecare din Brăila, care a vrut să dea o mână de ajutor.

Maria Vasile, iniţiator proiect, angajat Biblioteca Judeţeană Brăila: „Printr-o joacă putem să descoperim toate traumele copiilor. Ei se exprimă foarte bine nonverbal. În felul acesta o să descoperim acele emoţii negative la care noi trebuie să lucrăm, traume, stări deperesive, stări de anxietate, temeri.”

Tânăra este ajutată şi de o altă colegă de la Bibliotecă.

Irina Ene, bibliotecar: „La un proiect atât de frumos nu se putea răspunde decât pozitiv pentru că în astfel de momente simţi bucuria pură, bucuria dăruirii.”

Medicii brăileni recunosc: activităţile recreative le fac bine copiilor.

Dr.Alina Neacşu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila: „Încearcă să privească boala altfel şi aşa cum ştim cu toţii, dacă starea psihică a pacientului este bună, vindecarea este mai rapidă.”

Copil: „Fac o buburuză, îmi place, pentru că a venit anotimpul de primăvară, se întorc păsărelele din ţările calde, se trezeşte natura. Frumos, tare frumos, mi-aş dori să mai stau, dar mâine mă externează.”

***

„Uite cum facem, ce avem aici pulpa petalei, eu ti-am prins primele două petale şi tu le prinzi pe urmatoarele.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri