Titus Corlăţean: Se caută avionul dispărut în SUA. Nu avem confirmarea oficială despre Andrei Postelnicu

Data publicării:
titus corlatean la digi24 - captura-4

Am transmis instrucţiuni în cursul acestei dimineţi prin Direcţia Generală Afaceri Consulare către Ambasada noastră la Washington să fie în permanent contact cu autorităţile americane. Din informaţiile pe care le primisem de la Ambasada noastră la Washington până să începem audierea la comisiile parlamentare (ora 14.00 - n.r.) se confirmă dispariţia unui avion în legătură cu care existau indicii că ar fi existat şi un cetăţean român. Nouă nu ne-a fost confirmată până în urmă cu puţin timp, în mod oficial, identitatea” pilotului, a precizat Titus Corlăţean, citat de Mediafax.

Şeful diplomaţiei a spus că sunt în curs de desfăşurare operaţiunile de salvare întreprinse de autorităţile americane.

Noi avem informaţia că, din păcate, condiţiile meteo erau destul de proaste, dar se fac toate eforturile. În orice caz, la nivelul ambasadei suntem în legătură permanentă cu autorităţile americane şi, pe măsură ce vom avea informaţii, le vom comunica în primul rând familiei, că aşa este firesc, şi mai departe la nivelul opiniei publice”, a precizat Titus Corlăţean.

Întrebat dacă MAE a luat legătură cu familia jurnalistului de origine română, Titus Corlăţean a subliniat că nu poate face comentarii cu privire la identitatea pilotului, cât timp partea americană nu a comunicat în mod oficial.

Există elementele apărute pe care dumneavoastră le-aţi prezentat în presă, dar am obligaţia să fiu prudent în declaraţii până nu avem elementele oficiale comunicate de partea aemericană”, a spus ministrul.

Un avion pilotat de jurnalistul britanic de origine română Andrei Postelnicu a dispărut vineri noaptea în largul Floridei, potrivit presei locale.

Echipele de salvare au găsit lucruri aparţinând pilotului, identificat drept Andrei Postelnicu, relatează staţia locală a CBS.

Potrivit WPTV, localnicii ar fi găsit o gheată şi un rucsac aparţinând pilotului, în apropiere de Insula Hutchinson, dar nicio urmă a avionului. În plus, nu a fost depistat nici vreun semnal de ajutor din larg.

Avionul a decolat de pe aeroportul Marathon din Florida Keys şi ar fi trebuit să ajungă la Vero Beach vineri noaptea, relatează site-ul keysnet.com. Acesta a dispărut undeva în apropiere de insula St. Lucie. Căutările aeriene se concentrează pe posibilitatea ca acesta să se fi prăbuşit în Oceanul Atlantic.

Părăsind România la vârsta de 17 ani, Andrei Postelnicu a lucrat timp de opt ani pentru cotidianul britanic Financial Times şi pentru Bloomberg News. Activitatea sa jurnalistică include reportaje, articole de analiză şi comentarii pentru BBC, RFI, Foreign Policy şi Newsweek.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri