Toamnă cu zăpadă şi temperaturi de decembrie. Cei mai afectaţi: agricultorii şi călătorii care tranzitează centrul ţării

Data publicării:
ninsori octombrie

Este iarnă autentică în multe judeţe din ţară. Ninsorile căzute preţ de câteva ore marţi au venit cu blocaje în trafic, drumuri naţionale închise şi pasageri opriţi ore întregi în gări. Şi agricultorii au de suferit, pentru că nu toţi şi-au cules recoltele.

Cei mai afectaţi de sosirea bruscă a iernii au fost şoferii care au avut de traversat centrul ţării. Poliţia a restricţionat circulaţia pe drumurile naţionale afectate de ninsoare pentru toţi şoferii care nu echipaseră autovehiculele cu cauciucuri de iarnă.

În acest timp, un microbuz cu elevi a rămas blocat în zăpadă în Vrancea, iar zeci de tiruri au fost trase pe dreapta în Prahova, Braşov, Argeş, Vrancea şi în nordul Moldovei. Nici pe calea ferată nu s-a circulat mai bine: şapte trenuri au acumulat întârzieri de peste 3000 de minute după ce copacii rupţi de greutatea zăpezii au blocat linia ferată dintre Braşov şi Predeal, dar şi din apropierea Bucureştiului.

Probleme întâmpină şi unii agricultori: merele, strugurii şi sfecla de zahăr nu sunt culese încă, în condiţiile în care temperaturile au scăzut brusc şi sunt cu aproape 20 de grade mai mici decât anul trecut în aceeaşi perioadă.

Furtuni în judeţul Constanţa

La Constanţa, zeci de copaci căzuți, maşini avariate şi plaje inundate fac bilanţul celei de-a doua nopţi în care natura s-a dezlănţuit. În 24 de ore, pompierii au avut de zece ori mai multe solicitări decât într-o tură obişnuită: peste 450 de apeluri. Pe tot parcursul nopţii de marţi spre miercuri, pompierii au fost chemaţi să intervină pentru a debloca maşinile avariate de pomii smulşi din rădăcini de vântul puternic.

La Spitalul de Pneumoftiziologie din Agigea, curentul electric s-a oprit în urma unei avarii timp de mai bine de opt ore. Din fericire, unitatea sanitară este prevăzută şi cu un generator electric. La Eforie, plaja a fost acoperită de apă.

Meteorologii spun că vor cădea ploi şi în zilele următoare, dar mai slabe cantitativ, iar vântul va scădea în intensitate.


Bucureşti, cea mai friguroasă zi de 1 octombrie din ultimii 84 de ani

În Bucureşti s-a înregistrat cea mai friguroasă zi de 1 octombrie din 1929 încoace, fenomen la care s-au adăugat ploaia şi vântul, care a străbătut Capitala cu aproape 70 de kilometri pe oră. Copacii smulşi din rădăcini de vânt au rănit trei persoane şi au avariat peste 78 de autovehicule. Un acoperiş a fost smuls, iar mai multe panouri publicitare şi cabluri electrice au fost puse la pământ. Tramvaiele şi troleibuzele nu au mai putut înainta prin bălţi, iar mii de oameni au reuşit cu greu să ajungă la destinaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri