Anchetă DIICOT. Tone de carne stricată au ajuns în magazine. Daniel Constantin: E puţin probabil ca marfa să fi fost pusă în vânzare

Data publicării:
perchezitii politie jandarmi mediafax

Actualizare 10.12. Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a declarat că marfa să află în depozite şi este puţin probabil să fi ajuns să fie pusă la vânzare.

„S-au identificat anumite cantităţi provenite probabil din evaziune fiscală. Se pare că nu au ajuns la comercializare, se află în depozite. Controlul sanitar - veterinar probabil a fost eludat. Este puţin probabil ca marfa să fie pusă în vânzare.Suntem în legătură cu direcţia antifraudă şi dacă marfa a ajuns pe anumite rafturi va fi retrasă”, a spus ministrul.


Prejudiciul în acest caz depăşeşte 15 milioane de euro.

Procurorii au descins la 100 de depozite şi sedii ale firmelor implicate în reţeaua care distribuia carnea alterată către magazine. Percheziţii sunt în derulare şi la Avicola Slobozia.

Membrii acestei reţele sunt suspectaţi de evaziune fiscală, punere în circulaţie de produse alterate şi spălare de bani.

Carnea era adusă ilegal din Uniunea Europeană, cu sprijinul unor funcţionari vamali dar şi al unui inspector de la Protecţia Consumatorilor Cluj.

Odată ajunsă în depozite, carnea era reambalată, reetichetată şi apoi scoasă la vânzare sub formă de mici sau alte produse din carne.

Această carne alterată a fost vândută în mai multe magazine din România.

Reţeaua este supravegheată de mai multe luni de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri